Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 08:27

Οριακή η κατάσταση η Μαραθόλακκα: Σε τεντωμένο σκοινί για τα σκουπίδια η Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Οριακή η κατάσταση η Μαραθόλακκα: Σε τεντωμένο σκοινί για τα σκουπίδια η Καλαμάτα

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση με τα χιλιάδες δέματα σκουπιδιών (υπολείμματος) στη Μαραθόλακκα.

Στόχος της απόφασης που ζήτησε η δημοτική αρχή, είναι να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών και υποδομών για την προσωρινή αποθήκευση του αδρανούς δεματοποιημένου υπολείμματος, της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Σε δήλωσή του για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε ότι “προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιλέξαμε να αιτηθούμε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών και υποδομών για την προσωρινή αποθήκευση του αδρανούς δεματοποιημένου υπολείμματος στο χώρο που πραγματοποιείται η προσωρινή διαχείριση. Τονίζεται ότι έχουμε ζητήσει, σε διαφορετική περίπτωση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, να υποδείξει στο δήμο το χώρο που θα γίνει η μεταφορά του υπολείμματος ή να δοθεί η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης (έως την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης) εντός του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι όσο καθυστερεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, διαδικασία που βρίσκεται στην τελική ευθεία με ΣΔΙΤ, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν”.

Από το δήμο σημειώνεται ότι για το θέμα υπήρξε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος έχει σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα, με τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER