Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 18:01

Βασιλόπουλος σε Γραφάκο για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος σε Γραφάκο για τη διαχείριση απορριμμάτων

 Με τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο συναντήθηκε χθες, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων που εξελίσσεται στη Μαραθόλακκα, καθώς και την πορεία των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση, μέσω του έργου ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο.
Οσον αφορά τον αδειοδοτημένο χώρο για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, εξετάστηκαν τρόποι -σύμφωνοι με το περιβάλλον-, προκειμένου να συνεχιστεί δίχως προβλήματα η προσωρινή διαχείριση, έως ότου ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση. Σημειώνεται ότι το βασικό πρόβλημα σχετίζεται με την προσωρινή αποθήκευση του δεματοποιημένου αδρανούς υπολείμματος.
Σχετικά με την πορεία του έργου ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ο κ. Γραφάκος ενημέρωσε πως η καθυστέρηση που παρατηρείται σήμερα αφορά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και να ξεκινήσει ακολούθως η υλοποίηση του έργου. Εκτίμησε δε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.


NEWSLETTER