Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 21:21

Ικανοποίηση Κατσίβελα για Κάστρο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Απόλυτα ευτυχής δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που το έργο αποκατάστασης των πρανών του Κάστρου Κυπαρισσίας μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Ενα έργο για το οποίο, όπως αναφέρει, κοπίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Καλεί δε τη σημερινή να φρονηματιστεί και να εγκαταλείψει όλα τα απίθανα και αλλοπρόσαλλα που προκαλεί και συμβαίνουν στον τόπο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας σημειώνει: «Οπως είχαμε προαναγγείλει το έργο αποκατάστασης των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας εντάχθηκε και αυτό στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως κατ’ επανάληψη είχα ενημερώσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά και την κοινωνία μας σε μια σταθερή σχέση ενημέρωσης. Ο Δήμος Τριφυλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το υπουργείο Πολιτισμού σε απόλυτη συνεργασία καταφέραμε το μεγάλο ζητούμενο. Την προστασία του Κάστρου της Κυπαρισσίας.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι χρειάστηκε να κατατεθεί εκ νέου το έργο στην υπ’  αρ. πρωτ. 2821/09.08.2019 πρόσκληση (με κωδ. ΠΕΛ 68 έκδοση 3/0) για την υποβολή προτάσεων στον Αξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος - μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» μετά την απόρριψη από το ΠΕΛ 58.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων για την ακάματη και μεθοδική εργασία τους για το έργο, όπως και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνέπειά της στην κοινωνία της Τριφυλίας.

Σήμερα φτάσαμε στη δημοπράτηση του έργου. Είναι προφανές ότι νιώθω απόλυτα ευτυχής, που ένα μεγάλο έργο για την Κυπαρισσία και τον Δήμο Τριφυλίας, για το οποίο κοπίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης αλλά και απόλυτα συνεπής γιατί για ό,τι έχω πει αποδεικνύεται στο ακέραιο. Οπως επίσης και για τον δρόμο Γαργαλιάνων -Φιλιατρών που προχωράει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, αλλά και το λιμάνι του Μαράθου. Ας φρονηματιστεί επιτέλους η νέα δημοτική αρχή και ας εγκαταλείψει όλα τα απίθανα και αλλοπρόσαλλά που προκαλεί και συμβαίνουν σήμερα στο τόπο μας».