Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 20:01

Χώροι άθλησης για μαθητές στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Χώροι άθλησης για μαθητές στο Δήμο Μεσσήνης

Το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και τα δημοτικά γήπεδα Ανδρούσας “Βασίλης Μαλαφέκας” και Πεταλιδίου, λειτουργούν από χθες ως χώροι προπόνησης των υποψήφιων μαθητριών και μαθητών πανελλαδικών εξετάσεων, που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, το Στάδιο Μεσσήνης λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Για πληροφορίες σχετικά με την προσέλευσή τους στο στάδιο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει -απαραιτήτως- να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Απασχόλησης του Δήμου Μεσσήνης στα τηλέφωνα 27223 60148, 27223 60140. Στα ίδια τηλέφωνα θα πρέπει να επικοινωνούν και οι μαθητές που ενδιαφέρονται να προπονηθούν στα γήπεδα Ανδρούσας και Πεταλιδίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δήμος εφαρμόζει την απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που επιτρέπει από χθες Δευτέρα την αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων μαθητριών και μαθητών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η προσέλευση σε κολυμβητήρια, για την αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων στο αγώνισμα της κολύμβησης, όπως προβλέπεται για την εισαγωγή τους στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Ο Δήμος Μεσσήνης ενημερώνει ότι κάθε αθλητική εγκατάσταση θέτει χρονικούς περιορισμούς στη χρήση της για την αθλητική προετοιμασία κάθε υποψηφίου. Στην περίπτωση αυτή, ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας συνιστάται να είναι μία ώρα.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να προσκομίζει κατά την είσοδό του/ της στην αθλητική εγκατάσταση τα εξής δικαιολογητικά: 1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. 2. Αντίγραφο της αίτησης/δήλωσης συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις πανελλαδικές εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα. 3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για Covid-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.
Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο, στο πεδίο ενημέρωσης, με θέμα: “Αθλητισμός & Covid 19»: https://gga.gov.gr/images/odigies asfalous askisis.pdf, καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες των ομοσπονδιών που αφορούν στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού και της κολύμβησης και έχουν αναρτηθεί στην ενότητα “Ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων”: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.


NEWSLETTER