Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 15:25

Τρίπολη: Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Γράφτηκε από την
Τρίπολη: Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανεκκίνηση της εστίασης από την Δευτέρα 25/5.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Δήμο Τρίπολης, έχουν προχωρήσει στην κατάλληλη προεργασία με στόχο την ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Μάλιστα, εκδόθηκε ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης που αναφέρει τα εξής: "Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ειδικότερα την δύσκολη περίοδο επιβολής των μέτρων λήψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να ενισχύσει τις προσπάθειες για την επιτυχημένη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα γίνει έτσι ώστε να διευκολύνουμε την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης σεβόμενοι όμως την καθημερινότητα και τις ανάγκες των λοιπών καταστημάτων λιανικού εμπορίου και πρωτίστως όλων των δημοτών μας.

Σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και σχεδιασμός ώστε αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠ.ΕΣ. αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης των κοινόχρηστων χώρων, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς, να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες άδειες κατάληψης επιπρόσθετου χώρου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και να ληφθούν τα απαιτούμενα οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση εκείνων των επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν τις ευνοϊκές διατάξεις περί παραχώρησης επιπρόσθετου χώρου.

Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε την πόλη μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα".


NEWSLETTER