Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 17:22

Λιτός εορτασμός της Μάχης στο Μανιάκι

Γράφτηκε από την
Λιτός εορτασμός της Μάχης στο Μανιάκι


Με λιτό τρόπο γιορτάστηκε χθες η επέτειος της ιστορικής Μάχης στο Μανιάκι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας κατέθεσαν στεφάνια στους ανδριάντες των Κοινοτήτων Φλεσσιάδος και Μανιακίου. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ η σύντομη τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου στη μνήμη των πεσόντων.
Η ιστορική μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.
Το "παρών" στην τελετή μεταξύ άλλων έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Γαϊτάνης και Μιχαήλ Καραβίδας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φλεσσιάδος Ιωάννης Μαθιός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και ο απόγονος της οικογένειας Φλέσσα Παναγιώτης Φλέσσας.
Σε δήλωσή του ο κ. Καρβέλας τόνισε: «Τιμούμε τους ανθρώπους που έπεσαν στην ιστορική Μάχη στο Μανιάκι, καταθέτοντας ένα στεφάνι στη μνήμη τους και υψώνοντας τις σημαίες μας, ώστε να κυματίζουν ψηλά και να μας θυμίζουν τον αγώνα των ηρώων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Την ίδια στιγμή καλούμαστε να δικαιώσουμε τον αγώνα αυτόν, επιδεικνύοντας εθνική ενότητα και αμοιβαία ευθύνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες”.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε: «Τιμήσαμε τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, που με τη θυσία του αφύπνισε όλους τους Ελληνες και ζωντάνεψε τον αγώνα τους. Γεμάτος χαρίσματα, ασυγκράτητος, αεικίνητος, με αξεπέραστη πειθώ δέχθηκε να δώσει τη ζωή του για τη μοναδική του αγάπη, την πατρίδα του».


NEWSLETTER