Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 17:12

Παρέμβαση Κοσμόπουλου για την καθυστέρηση στο σχέδιο Μικρής Μαντίνειας

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Κοσμόπουλου για την καθυστέρηση στο σχέδιο Μικρής Μαντίνειας

Παρέμβαση για τη μεγάλη καθυστέρηση στην επιλογή αναδόχου για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και την πράξη εφαρμογής του σχεδίου της Μικρής Μαντίνειας, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη προχθές Τετάρτη.

Η δημοτική αρχή απάντησε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις επιτροπές διαγωνισμών, με μέλη - μηχανικούς από άλλους δήμους της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή και από υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Ειδικότερα, ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι ο διαγωνισμός για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας τρέχει από το 2019. Και ανέφερε πως ο πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού είναι από άλλη υπηρεσία και τώρα ζητεί αντικατάσταση.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης εξέφρασε την ανησυχία του, επιβεβαίωσε το πρόβλημα με τις επιτροπές με μέλη από άλλους δήμους και την αντικατάσταση προέδρου και συμπλήρωσε και τα ζητήματα λειτουργίας με τον κορονοϊό. Συμφώνησε ότι “είναι μεγάλη η καθυστέρηση”, ενημερώνοντας πως από τον Ιανουάριο υπάρχει πρόβλημα.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι “έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις επιτροπές διαγωνισμών, ζητάμε να αλλάξει το καθεστώς”.


NEWSLETTER