Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 14:17

Συνεδρίασε το συντονιστικό Τοπικό Όργανο: Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Οιχαλίας για τις πυρκαγιές

Γράφτηκε από την


Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε την Τετάρτη το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οιχαλίας, με θέμα “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Ντονάς, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Αντωνόπουλος, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Μελιγαλά κ. Μπουντακόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας κ. Αντωνόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Τάκης Τζαβάρας, ο κ. Τζάννος εκ μέρους του Δασονομείου Μελιγαλά και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Πάλλας.
Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων και ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω πυρκαγιών της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.
Ολες οι πλευρές τόνισαν ότι κατά τη φετινή θερινή περίοδο χρειάζεται επαυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, καθώς λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει αυξηθεί ανησυχητικά ο βαθμός πρόβλεψης πυρκαγιάς και απαιτείται άψογη συνεργασία απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την αποφυγή επικίνδυνων φαινομένων.