Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 09:30

Εναλλακτική χάραξη για Καλαμάτα- αεροδρόμιο ανακοίνωσε ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

Εναν συνδετικό δρόμο που θα ενώνει τη Νέα Είσοδο με το αεροδρόμιο και την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη, με γέφυρα στον Πάμισο, πρόκειται να ζητήσει η δημοτική αρχή κατά τη διαβούλευση και τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος (της βελτίωσης και αναβάθμισης του υφιστάμενου).

Αυτό αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κάνοντας λόγο για εναλλακτική πρόταση, αφού δεν επελέγη η παραλιακή χάραξη, και εκτιμώντας ότι ένας δρόμος είναι μονόδρομος, είναι η ατμομηχανή για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, σε ανοιχτή συνεδρίαση με την παρουσία του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Γιάννη Καρνέση.
Σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι, νωρίτερα το πρωί που είχε μεταβεί στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον κ. Καρνέση για την οριοθέτηση του ποταμού Αρι, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του αεροδρομίου, για την οριοθέτηση του Παμίσου, για τη γέφυρα που έχει ζητήσει ο δήμος στις εκβολές και η οποία θα ενώνει το Δήμο Καλαμάτας με το Δήμο Μεσσήνης, καθώς και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
“Κατέθεσα τις παρατηρήσεις μας, αυτές που έχουμε δει μέσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες” είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Εξήγησα ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να μείνει έξω από ένα τόσο μεγάλο έργο. Θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να συνδεθεί με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να το ονομάσουμε κόμβο Μορέα - Ριζόμυλος.
Του έδειξα μια πρόταση που έχουμε εμείς. Ατμομηχανή για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας είναι ο δρόμος, έστω και ένας δρόμος συνδετικός που θα ενώσει τη Νέα Είσοδο με το αεροδρόμιο. Το εξετάζει πολύ σοβαρά, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση”.
Ακόμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Στον ίδιο χώρο: Στις 17 Ιουνίου θα γίνει η διαβούλευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Στις 22 Ιουνίου η διαβούλευση για την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) Ταϋγέτου, συνολικού ποσού 25 εκ. ευρώ. Στις 24 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για τη ΜΠΕ, όπου “θα είναι και ο κ. Καρνέσης για να απαντήσει και να παρουσιάσει όλη αυτή τη δουλειά που έχει γίνει”.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “μονόδρομος για την ανάπτυξη του δυτικού μετώπου είναι ο δρόμος. Και ένας δρόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ατμομηχανή γι’ αυτό”. Και σημείωσε: “Λέμε ναι στην παραλιακή χάραξη ή έναν δρόμο συνδετικό που θα ενώσει το αεροδρόμιο με τη Νέα Είσοδο. Ενας δρόμος εκεί που είχε σχεδιαστεί η παραλιακή χάραξη και έχει γίνει και η τροποποίηση του ΓΠΣ. Και αυτός ο δρόμος θα έχει τη δυνατότητα να συνεχιστεί και με τη γέφυρα να ενωθούμε με την Μπούκα. Το ΓΠΣ έχει αλλάξει. Κάτω από το δρόμο έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή τουριστικής επένδυσης και πάνω από το δρόμο ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Προφανώς δεν θα είναι 18 μέτρα πλάτος, αλλά ένας δρόμος δημοτικός, περίπου σαν την Κρήτης”.
Γ.Σ.