Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 15:51

Αποζημιώσεις από καύσωνα ζητεί ο Γιαννημάρας

Γράφτηκε από την
Αποζημιώσεις από καύσωνα ζητεί ο Γιαννημάρας

Πολιτική απόφαση που θα αποζημιώσει τους αγρότες του δήμου του για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα ζητεί ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, με ψήφισμά του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Στο ψήφισμά του προς τον υπουργό, ο κ. Γιαννημάρας σημειώνει:
“Δύο χρόνια τώρα οι αγρότες μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν και πάλι σοβαρό πρόβλημα, τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα, μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου είχαμε ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού. Από την άλλη η φετινή πανδημία έχει δημιουργήσει, λόγω των επιπτώσεών της, ανασφάλεια στους αγρότες και οικονομική αδυναμία για καλλιέργειες αλλά και φόβο για διάθεση των προϊόντων τους.
Κύριε υπουργέ,
Επειδή οι αγρότες είναι βασικοί μέτοχοι της ανάπτυξης της πατρίδας μας χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας, που με πολιτική απόφασή της θα τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα, αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθός τους”.


NEWSLETTER