Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 08:38

"Κανένα πρόβλημα στατικότητας στο νέο κτήριο της ΔΕΥΑΚ" τονίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τροποποιήθηκε η μελέτη για να συνεχιστούν οι εργασίες στο έργο ανακατασκευής του κτηρίου της πρώην Σχολής Νοσοκόμων (κτήριο Γ’ στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας), στο οποίο θα στεγαστούν η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Υδρευσης, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας.

Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το έργο που έχει σταματήσει εδώ και μήνες κι ενημέρωσε ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον εργολάβο.

“Μόλις ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο και αποκαλύφθηκε ο δομικός σκελετός του κτηρίου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περαιτέρω προβλήματα”, είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Εξετάστηκε αν υπάρχει πρόβλημα στη στατικότητα του κτηρίου, πάρθηκαν δείγματα, στάλθηκαν στην Αθήνα και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. Ηταν πιο γερό απ’ ό,τι υπολογίζαμε”.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι “υπήρχαν προβλήματα στις μελέτες. Προβλήματα που για να ξεπεραστούν, έπρεπε να τροποποιηθεί μερικώς η μελέτη. Τροποποιήθηκε η μελέτη, έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες, αξιοποιήσαμε το χρόνο της υγειονομικής κρίσης και την Τρίτη έχουμε συνάντηση με τον εργολάβο, ώστε να δει τα νέα στοιχεία της μελέτης και πιστεύουμε ότι άμεσα ξεκινάει να υλοποιείται το έργο”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αν θα δοθούν επιπλέον χρήματα για την ανακατασκευή του κτηρίου, ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως “τροποποίηση της μελέτης δεν σημαίνει υποχρεωτικά επιπλέον χρήματα, σημαίνει αλλαγή στις εργασίες”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανακατασκευής του κτηρίου της πρώην Σχολής Νοσοκόμων (κτήριο Γ’ στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας), για να μετεγκατασταθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και υλοποιείται με έκπτωση 44,44%, με ανάδοχο την εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ.

Γ.Σ.