Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 20:34

Σε άμεση τακτοποίηση οφειλών καλεί η ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Σε άμεση τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών καλεί η ΔΕΥΑ Τριφυλίας τους καταναλωτές, προκειμένου να μην προβεί σε διακοπή των παροχών.

Ετσι σε σχετική ανακοίνωση της αναπληρώτριας διευθύντριας σημειώνεται: «Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης που ψηφίστηκε με την υπ’ αριθ. 118/2018 ΑΔΣ (ΑΔΑ: 6Η89465ΘΠ4-ΗΣΟ) οφείλει να προβεί σε διακοπή παροχών όπως προβλέπεται από το άρθρο 5.8 παρ. β’ & γ’ του κανονισμού.
5.8 Διακοπή - αφαίρεση παροχών. 5.8.1 Διακοπή παροχών
Η υδροδότηση ενός ακινήτου διακόπτεται: Β) Εάν κάποιος καταναλωτής έχει δύο τρίμηνους ανεξόφλητους λογαριασμούς και το ποσό της οφειλής υπερβαίνει το ποσό της εγγύησης, ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του δευτέρου ανεξόφλητου λογαριασμού θα γίνεται διακοπή της παροχής του χωρίς καμία ειδοποίηση. Επίσης στους καταναλωτές ύδρευσης οι οποίοι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς πέραν των δύο τριμήνων, όταν το ποσό της οφειλής περάσει το ποσό της εγγύησης ανεξαρτήτως τριμήνου, μετά την παρέλευση ενός μηνός από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής θα γίνεται διακοπή της παροχής χωρίς καμία ειδοποίηση. Γ) Από την υπηρεσία στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τον κανονισμό η διακοπή, δεν απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις του προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Η επανασύνδεση γίνεται εφόσον αρθεί ο λόγος που οδηγεί στη διακοπή και καταβληθεί το δικαίωμα επανασύνδεσης. Παρακαλείστε για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών σας».