Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 08:55

Τα προβλήματα του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου αναδεικνύει ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Τα προβλήματα του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου αναδεικνύει ο Δήμος Δυτικής Μάνης


Δραστηριοποιείται ο Δήμος Δυτικής Μάνης για τα ζητήματα του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, που εξυπηρετεί όλη την περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να σταλεί το έγγραφο των γιατρών του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στο έγγραφό τους, οι γιατροί σημειώνουν για την κατάσταση στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου:
“1. Λιγότεροι γιατροί/νοσηλευτές σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής. 2. Το περιφερειακό ιατρείο της Πλάτσας δεν λειτουργεί και τα υπόλοιπα ιατρεία έχουν ανά καιρούς προβλήματα σε υποδομές και υλικό. 3. Δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια το μικροβιολογικό και ακτινολογικό. 4. Το ασθενοφόρο είναι για απόσυρση και η οδηγός του είναι μία (με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται αρκετές βάρδιες το μήνα).
Πάνω σε αυτή την κατάσταση η νέα διεύθυνση που έχει αναλάβει εδώ και ένα μήνα, με το πρόγραμμα εφημεριών που καταρτίζει, εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού της Μάνης. Συγκεκριμένα, χωρίς να παίρνουν υπ’ όψιν την άποψη και τις επιθυμίες των ιατρών του Κέντρου Υγείας, και παραμένοντας απόλυτα αδιάλλακτη και αρνητική σε κάθε προσπάθεια διαλόγου, καταθέτει πρόγραμμα εφημεριών με εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή με έναν γιατρό σε ετοιμότητα (δηλαδή, να μην παραμένει στο Κ.Υ. και να καλείται να προσέλθει σε έκτακτη περίπτωση), μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η πλειοψηφία των ιατρών κατοικεί στην Καλαμάτα, 50 χιλιόμετρα μακριά από το Κ.Υ. Οπως κατανοείται ο χρόνος ανταπόκρισης σε ένα επείγον περιστατικό από αυτή την απόσταση δεν θα είναι ο ιδανικός και η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τους κατοίκους. Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιοδειών στα περιφερειακά ιατρεία δεν είναι σταθερό και αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα, χωρίς να γνωστοποιείται ευρέως από την διεύθυνση, προκαλώντας σύγχυση σε εμάς και στους κατοίκους.
Σας γνωστοποιούμε την κατάσταση προς ενημέρωσή σας και σας καλούμε να πάρετε θέση στην κατάσταση, καθώς κατά την άποψή μας το πρόγραμμα αυτό δεν διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής”.