Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 08:16

Θα μισθωθεί ξανά το κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας που στέγαζε το κατάστημα στο Πάρκο του Λιμενικού πρόκειται να μισθωθεί και πάλι, για να αξιοποιηθεί και να αποφέρει έσοδα.

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος του Ταμείου - σύμβουλος της δημοτικής αρχής Κώστας Αθανασόπουλος, σε ερώτηση του συμβούλου της παράταξης Κοσμόπουλου Δημήτρη Φαββατά, στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.
“Στα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν υπάρχουν απόρρητα” είπε ο Κ. Αθανασόπουλος και παρατήρησε: “Είχε λήξει το μίσθωμα για το κατάστημα και τον χώρο τον είχε ζητήσει το Λιμεναρχείο. Τελικά ο λιμενάρχης είπε ότι δεν τον θέλει και προχωράμε για να μισθωθεί. Η διαδικασία τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια”.
Στην ερώτησή του, ο Δ. Φαββατάς είχε αναφέρει ότι “πριν από περίπου ένα χρόνο έληξε το ενοικιαστήριο του καταστήματος εστίασης με την αιτιολογία ότι το χρειάζεται το Λιμενικό Ταμείο, μέχρι σήμερα, όμως, ο χώρος έχει μείνει αναξιοποίητος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός ο δήμος να χάνει έσοδα από τα μισθώματα και αφετέρου να μένει ανεκμετάλλευτος ένας πολύτιμος χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά, μιας και ο χώρος διαθέτει και δημοτική παιδική χαρά”.

(Φωτογραφία αρχείου)