Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 10:51

Ναυαγοσώστες εντός της εβδομάδας στις ακτές της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται τελικά να βρεθούν στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας, για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Την ενημέρωση αυτή είχαμε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη, η οποία παρατήρησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στα γραφειοκρατικά, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας θα υπάρχουν 9 ναυαγοσώστες (για πρώτη φορά και στη Δυτική Παραλία) και κάθε ναυαγοσωστικός πύργος θα πρέπει να έχει απινιδωτή, για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Για τους λόγους αυτούς είναι μεγαλύτερο φέτος το κόστος για τους ναυαγοσώστες. Ανάδοχος για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών για το φετινό καλοκαίρι είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός (ήταν και πέρυσι), με 187.110,54 ευρώ.

Οι ακτές του Δήμου Καλαμάτας που θα καλυφθούν από ναυαγοσωστικής άποψης είναι: α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα). β) Αλμυρό στη Βέργα, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). δ) Δυτική Παραλία (Κορδίας) 400 μ. (1 βάθρο).