Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 09:04

Εβδομάδα συζητήσεων για Καλαμάτα – Ριζόμυλος στα Δ.Σ. Καλαμάτας και Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Εβδομάδα συζητήσεων για Καλαμάτα – Ριζόμυλος στα Δ.Σ. Καλαμάτας και Μεσσήνης

Στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης συζητείται αυτή την εβδομάδα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο βελτίωσης - αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με παρακάμψεις σε Μεσσήνης και Βελίκας και νέα γέφυρα 160 μέτρων στον Πάμισο.

Πρόκειται για το κρίσιμο τμήμα του οδικού άξονα που συνεχίζει δυτικά προς την Πυλία, παρακάμπτει την Πύλο και καταλήγει στη Μεθώνη. Του άξονα που αποτελεί το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας γι’ αυτή την περίοδο και τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Το Δ.Σ. Καλαμάτας καλείται να εκφράσει άποψη επί της συγκεκριμένης μελέτης μεθαύριο Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, στις 8 το βράδυ. Το Δ.Σ. Μεσσήνης θα εκφράσει την άποψή του την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο της πόλης.
Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ζήτησε συνδετήριο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που θα ενώνει το αεροδρόμιο με τη Νέα Είσοδο στο ύψος της Διασποράς, στη θέση που προβλεπόταν η παραλιακή χάραξη, για να ψηφίσει θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος που αφορά τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου.
Στις τοποθετήσεις τους, εκπρόσωποι φορέων και μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της παραλιακής χάραξης ή ζήτησαν σημαντικές διορθώσεις της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου -κυρίως στο δίιχνο τμήμα στα όρια του Ασπροχώματος-, ενώ υπήρξαν και θετικές απόψεις για το προτεινόμενο έργο.
Βελτιωτικές προτάσεις για τη μελέτη στα όρια του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος.
Ουσιαστικές βελτιώσεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης.

Η ΜΕΛΕΤΗ
Σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία της μελέτης που έχει καταθέσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος:
“Η παρούσα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφορά την πραγματοποίηση εργασιών βελτίωσης και τη λειτουργία του υφιστάμενου οδικού δικτύου της εθνικής οδού στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, συνολικού μήκους περίπου 16,4 χλμ. Η αρχή του έργου βρίσκεται σε υφιστάμενο ισόπεδο κόμβο στην περιοχή της εξόδου από την πόλη της Καλαμάτας (συμβολή των οδών Αθηνών και Ηρώων Πολυτεχνείου - κόμβος Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα) και το τέλος του συνδέεται με την εγκεκριμένη μελέτη του επόμενου οδικού τμήματος Ριζόμυλος - Πύλος (300 μέτρα νότια του οικισμού της Βελίκας και 1,3 χλμ. νοτιοανατολικά του οικισμού του Ριζόμυλου). Η συνολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται σε 55 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο οδικό έργο 16.375 μέτρων, χωρίζεται σε 4 υποτμήματα:
1) Υποτμήμα Ι (Καλαμάτα - Ασπρόχωμα): α) Καλαμάτα - Αρις ποταμός: 853 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, 2 λωρίδες αστικού τύπου με πεζοδρόμια, ταχύτητα 50 χιλιόμετρα. β) Αρις ποταμός - Ασπρόχωμα: 1.693 μέτρα, πλάτος 7,5 μέτρα, 2 λωρίδες, ταχύτητα 70 χιλιόμετρα.
2) Υποτμήμα ΙΙ (Ασπρόχωμα - είσοδος Μεσσήνης): Δεξιός κλάδος αρτηρίας: 2.755 μέτρα, πλάτος 8,2 μέτρα, κλάδος μονής κατεύθυνσης (δίιχνος με Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα. Αριστερός κλάδος αρτηρίας: 2.885 μέτρα (νέα οδός), πλάτος 8,2 μέτρα, κλάδος μονής κατεύθυνσης (δίιχνος με Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων), 80 χιλιόμετρα.
3) Υποτμήμα ΙΙΙ (παράκαμψη Μεσσήνης): 4.003 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα, διαχωρισμένη κυκλοφορία (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα.
4) Υποτμήμα ΙV (έξοδος Μεσσήνης - Βελίκα): 6.941 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα, διαχωρισμένη κυκλοφορία (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα”.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στις 2 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για το έργο "Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με ΣΔΙΤ", με εκτιμώμενη αξία 312,23 εκ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου για 30 χρόνια οι 4 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες παραχωρήσεων της χώρας μας και μια 5η σε συνεργασία με μεγάλη ισπανική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσφορές κατέθεσαν οι: 1) ΑΒΑΞ Ανώνυμη Εταιρεία - Εργοληπτική - Τουριστική - Εμπορική - Βιομηχανική - Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων (διακριτικός τίτλος ΑΒΑΞ Α.Ε.). 2) Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. 3) ΙΝΤΡΑΚΟΜ (Intrakat) Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Εργων και Μεταλλικών Κατασκευών. 4) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών (και διακριτικό τίτλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). 5) Ενωση Προσώπων ACCIONA Concesiones - Μυτιληναίος.
Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συνεχίζουν και οι 5 εταιρείες.
Γ.Σ.


NEWSLETTER