Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 15:12

Νέα παράταση για την Ιατροπούλου

Γράφτηκε από τον
Νέα παράταση για την Ιατροπούλου

Νέα παράταση έως τις 30 Αυγούστου(!), χωρίς υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην αποψινή του συνεδρίαση, για το πολύπαθο έργο της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος.

Το έργο εκτελείται με αργούς ρυθμούς και ταλαιπωρεί καθημερινά επαγγελματίες και πολίτες στο κέντρο της Καλαμάτας. Το αίτημα του αναδόχου, μάλιστα, ήταν για παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, “απαιτείται πρόσθετος χρόνος για

α) τη διοικητική διαδικασία που πρέπει να λάβει χώρα μέχρι την υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης από τον ανάδοχο και β) την εκτέλεση του υπολοίπου συμβατικού αντικειμένου του έργου, που αφορά την κύρια σύμβαση και την υπό έγκριση 1η σ.σ.”.

Με βάση την ενημέρωση από την υπηρεσία, “η οικονομική απορρόφηση του έργου σύμφωνα με τους εγκεκριμένους λογαριασμούς, ανέρχεται σε ποσοστό 18,06% επί της αρχικής σύμβασης ή στο 12,68% της αρχικής μαζί με τις εργασίες της συμπληρωματικής, ενώ ουσιαστικά το συνολικό εκτελεσμένο αντικείμενο ανέρχεται περίπου σε 50% του συνολικού έργου”.

Χθες στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε ο πρώτος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) και η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση του έργου, ύψους 46.903 ευρώ και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι η δαπεδόστρωση (μάρμαρα, κυβόλιθοι) που ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί του Αϊ-Λιος και θα απομένουν τα φώτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται με έκπτωση 44,71% με ανάδοχο την εταιρεία “Ικτίνος”. Η συμβατική του προθεσμία ήταν 90 ημέρες, έως τις 8 Ιανουαρίου και η τελευταία παράταση είναι έως τις 30 Ιουνίου.

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται στις ελλείψεις της μελέτης και τις συμπληρωματικές εργασίες που χρειάστηκαν εξαρχής, στην αργοπορημένη αποστολή του φακέλου από το δήμο στο Πράσινο Ταμείο για την πληρωμή των δύο πρώτων λογαριασμών και στους αργούς ρυθμούς του αναδόχου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER