Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 20:03

Εγκριση μελέτης για κτήρια του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εγκριση μελέτης για κτήρια του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας

Κινούνται οι διαδικασίες για το έργο αξιοποίησης - αναβάθμισης - εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 916.000 ευρώ, που προγραμματίζει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης ενέκρινε την οριστική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο και την κάλυψη δαπάνης 366.755 ευρώ, που αποτελεί το 40%, από ιδίους πόρους του δήμου.

Το 60% του έργου, 549.245 ευρώ, αναμένεται να καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου στον άξονα προτεραιότητας “Αστική Αναζωογόνηση 2019” του Πράσινου Ταμείου.

Στο Δ.Σ. για την ταυτότητα και τη σημασία του έργου και για τη σύνδεσή του με το γειτονικό κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας που θα ανακατασκευαστεί, μίλησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών και ο μελετητής - παλιός αυτοδιοικητικός Γιώργος Κυριακόπουλος που σημείωσε ότι “θα είναι καλύτερο και από το Μέγαρο Χορού. Το αξίζει το Δημοτικό Θέατρο για την ιστορία που κουβαλάει”.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτηριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου. Επιπρόσθετα προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντος χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του συγκροτήματος και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.


NEWSLETTER