Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 08:57

Βασιλόπουλος κατά μειοψηφιών για Καλαμάτα – Ριζόμυλος (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος κατά μειοψηφιών για Καλαμάτα – Ριζόμυλος (βίντεο)

Τη θέση της δημοτικής αρχής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και την πρακτική που ακολούθησε υπερασπίστηκε χθες με δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Επέκρινε παράλληλα την τακτική των μειοψηφιών, μιλώντας για τακτικισμό, και υποστήριξε πως “διεκδικούμε τα μέγιστα για το δήμο μας, δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν”.

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “η δημοτική αρχή είχε και έχει μια συγκεκριμένη θέση. Θέση που είχε παρουσιάσει και είχε αναλύσει στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Στο θεσμοθετημένο επίσημο όργανο δηλαδή, όχι σε συνέντευξη. Εκεί που θα έπρεπε να παρουσιάζονται όλες οι προτάσεις, εκεί που προκαλείται η ζύμωση. Θέση που διατυπώθηκε με τη μορφή της εισήγησης και παρουσιάστηκε από τον αντιδήμαρχο. Θέση, μάλιστα, που μετά τις απαντήσεις του κ. Καρνέση ενισχύθηκε”.


Συνεχίζοντας, παρατήρησε: “Τι μας είπε ο κ Καρνέσης; Οτι καταρχήν δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα και ότι οι προτάσεις εξετάζονται. Οτι η πρόταση της δημοτικής αρχής αξιολογείται θετικά, ότι το θέμα με τους παράδρομους και τις βελτιώσεις ήδη έχει προχωρήσει και το θέμα με τον συνδετήριο δρόμο είναι υπό αξιολόγηση. Κι ότι εφόσον το υπουργείο το επιλέξει, μπορούν να προβλεφθούν τροποποιήσεις και να μην απαιτείται εκ νέου έγκριση επί της ΜΠΕ. Η δική μας η θέση, λοιπόν, εκφράστηκε πολύ πριν μπούμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας και ήταν συγκεκριμένη. Δεν γνωμοδοτούμε θετικά μέχρι να δούμε τις παρατηρήσεις αποτυπωμένες. Παράδρομοι, σύνδεση της πόλης με το δρόμο και αξιοποίηση του δυτικού μετώπου. Ως δημοτική αρχή διεκδικούμε τα μέγιστα για το δήμο μας, δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Δεν θα εξυπηρετήσουμε ποτέ δικά μας προσωπικά συμφέροντα. Αν ενσωματώνονταν οι προτάσεις μας, η γνωμοδότηση γινόταν καθ’ όλα θετική”.
Επικρίνοντας τις μειοψηφίες, ο κ. Βασιλόπουλος είπε: “Η πρόταση της αντιπολίτευσης τελικά ποια ήταν; Εκφράστηκε μετά την καταψήφιση της αρχικής πρότασης. Ενα σύνολο προτάσεων που διαμορφωνόντουσαν εκείνη τη στιγμή. Κάποιες του κ. Κοσμόπουλου, κάποιες του κ. Τζαμουράνη, κάποιες του κ. Μάκαρη, που έρχονταν όμως σε σύγκρουση και ακύρωναν ορισμένες άλλες. Πρόκειται για έναν τακτικισμό, ο οποίος ελπίζουμε να μην αποβεί επιζήμιος για την πόλη μας”.


NEWSLETTER