Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 14:33

Σύσκεψη στην Καλαμάτα για πεζοδρομήσεις

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στην Καλαμάτα για πεζοδρομήσεις

Σύσκεψη με αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων για παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο της πόλης, μεταξύ των οποίων πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Η συνάντηση έγινε υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τη Διευθύντρια Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και μελών του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η συσταθείσα επιτροπή του δήμου έχει καταλήξει σε μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους και πάρκα, και απομένουν οι τελικές διατυπώσεις, προκειμένου να παρουσιαστούν και να τεθούν προς συζήτηση και αποφάσεις στα αρμόδια συλλογικά όργανα του δήμου.
Επίσης, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν και τα περιθώρια συνεργασίας του δήμου με τους συμμετέχοντες φορείς, στο πλαίσιο της υποστήριξης των απαραίτητων μελετών για να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν χρειάζονται εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι διαδικασίες είναι πιο ευέλικτες, ώστε κάποιες παρεμβάσεις να υλοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι.


NEWSLETTER