Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 19:20

Διαφωνίες για τροποποίηση προϋπολογισμού στην Τριφυλία

Διαφωνίες για τροποποίηση προϋπολογισμού στην Τριφυλία

Διαφωνίες υπήρξαν για την τροποποίηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην προχθεσινή του συνεδρίαση, η οποία εγκρίθηκε οριακά με 11 υπέρ και 9 κατά.

Οι διαφωνίες εστιάστηκαν κυρίως στην εγγραφή ποσού 190.000 ευρώ για την προμήθεια ασφαλτικού υλικού, με συμβούλους της αντιπολίτευσης να τονίζουν ότι είναι μεγάλο το ποσό και κατά συνέπεια ο όγκος του υλικού και ο δήμος δεν μπορεί να το διαχειριστεί γιατί δεν έχει τα μέσα, υπογραμμίζοντας πως προφανώς η εγγραφή έχει γίνει για να πληρωθούν δρόμοι που ήδη έγιναν. Στο σημείο αυτό υπήρξε αντιπαράθεση για την ασφαλτόστρωση που έγινε στην Κυπαρισσία και με βάση ποια μελέτη έγινε.

Αντιπαράθεση είχε και ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Παναγιώτη Τσαφαρά για τα έργα παρέμβασης που γίνονται στον Αγρίλη, σχετικά με το αν υπάρχει μελέτη.

Στην ίδια συνεδρίαση για ακόμη μια φορά άλλαξε η διοίκηση του Δ.Σ. του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, όπου στη θέση του Δημήτρη Στριμπάκου που παραιτήθηκε πάει ο Σαράντος Κουκούμης. Επίσης στη ΔΕΥΑΤ, όπου στη θέση του δημάρχου που είχε οριστεί ως απλό μέλος του Δ.Σ. (θέση στην οποία δεν μπορούσε να πάει) ορίστηκε ο Σωτήρης Μπακούρος με αναπληρώτρια τη Μαρία Παναγοπούλου, αν και εδώ υπάρχει πάλι ερωτηματικό προς τη σύννομη σύνθεση με βάση τις αναλογίες συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης.

Επίσης έγινε αποδοχή παραχώρησης πυροσβεστικού οχήματος στο δήμο από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.

Τέλος σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της Ανω Πόλης, ο δήμος ενέκρινε την προσωρινή διακοπή των εργασιών, καθώς όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών, ενώ θα πρέπει να γίνει προσωρινή παράδοση στο δήμο ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν για το καλοκαίρι οι επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα ξαναδοθεί στον ανάδοχο για την ολοκλήρωση. Στην αρχική της εισήγηση τόνισε ότι επειδή δεν έχει οριοθετηθεί οδός διέλευσης δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία. Μετά από παρέμβαση της Σταματίας Αλεξοπούλου για την ανάγκη εξυπηρέτησης των κατοίκων αποφασίστηκε να επιτρέπεται για τους κατοίκους και να καθοριστούν και συγκεκριμένες ώρες διέλευσης.

 

Κ.Μπ.