Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 08:51

Κώστας Αγγελόπουλος δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας: Ελλειψη οργάνωσης και οράματος στο Δήμο

Γράφτηκε από τον
Κώστας Αγγελόπουλος δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας: Ελλειψη οργάνωσης και οράματος στο Δήμο

Ελλειψη οργάνωσης και οράματος διακρίνει στο Δήμο Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελόπουλος, καταλογίζοντας στο δήμαρχο ότι προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των πρώην 6 καποδιστριακών δήμων. Οπως σημειώνει, ο "Καλλικράτης" έχει θετικά, τα οποία όμως δεν έχουν δει αφού δεν έχει πιστέψει σε αυτόν η δημοτική αρχή, ενώ για τα οικονομικά τονίζει ότι φταίει και η κακή οργάνωση. Ως επαγγελματίας ξενοδόχος επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα σε υποδομές και οδικό δίκτυο, αλλά και τις προοπτικές που έχει η περιοχή, ενώ θεωρεί την Costa Navarino ως το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να γίνει, αφού έκανε την περιοχή τουριστικό προορισμό.

 

1 Τι είναι αυτό που σας έφερε για ακόμη μια φορά στα δημοτικά έδρανα;

«Γενικά έχει απαξιωθεί η πολιτική, πιστεύω όμως πως δεν είναι τα πράγματα έτσι. Θα πρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να ασχολούνται άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, που έχουν όραμα και χωρίς ιδιοτέλεια».

 

2 Πώς κρίνετε το νέο Δήμο Τριφυλίας δύο χρόνια μετά;

«Ο δήμος δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Ενώ περιμέναμε ένα μεγάλο δήμο με όραμα και οργάνωση, δυστυχώς ούτε όραμα βλέπουμε, ούτε οργάνωση έχει, καθώς δεν πίστεψαν στον "Καλλικράτη"».

 

3 Πιστεύετε ότι έχει βρει την ρότα που πρέπει;

«Οπως είπα και πιο πάνω, δεν την έχει βρει, αλλά πέρα από αυτό ο δήμαρχος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στους πρώην δήμους που ενώθηκαν, χωρίς να κάνει αυτό που πρέπει».

 

4 "Καλλικράτης": έχει περισσότερα θετικά ή αρνητικά; 

«Πώς να τον κρίνουμε την στιγμή που δεν λειτούργησε, αν και πιστεύω ότι έχει περισσότερα θετικά, ακόμη και στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που ζούμε».

 

5 Ακούμε συνέχεια για τα κακά οικονομικά του δήμου. Φταίει μόνο η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας για αυτό;

«Σαφώς επηρεάζει και η οικονομική κατάσταση, αλλά όπως είπα φταίει και η οργάνωση του δήμου. Φανταστείτε ότι στη ΔΕ Γαργαλιάνων πληρώνουμε νερά του 2010, δεν έχει εισπραχτεί το 0,5% από τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα και τις πλατείες. Για όλα αυτά δεν φταίμε και εμείς;». 

 

6 Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της Τριφυλίας;

«Στον αγροτικό και τουριστικό τομέα. Στον αγροτικό με την πλούσια και ποικίλη παραγωγή με καλλιέργειες όλο το χρόνο και στον τουρισμό λόγω της ομορφιάς του τόπου και των κλιματολογικών συνθηκών».

 

7 Πολλές φορές βλέπουμε κενά τα έδρανα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Πώς το σχολιάζετε;

«Ισως είναι σημάδια των καιρών, λόγω του γενικότερου πολιτικού κλίματος που υπάρχει και το οποίο φαίνεται ότι επηρεάζει ακόμη και την τοπική αυτοδιοίκηση».

 

8 Λόγω και καταγωγής δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για το Μάραθο, έναν τόπο που έχει πολλές προοπτικές. Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας αυτές;

«Λόγω της γεωγραφικής θέσης όπου βρίσκεται, δίπλα στη θάλασσα και απέναντι από τη Νήσο Πρώτη, τον καθιστούν ένα γραφικό χωριό που με την ολοκλήρωση του λιμανιού και την ανάπλαση της παραλιακής του ζώνης, μπορεί να κινηθεί δυναμικά στον τουρισμό, την αναψυχή και την εστίαση».

 

9 Επίσης δίνετε "μάχη" και για τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων. 

«Ηταν τιμή για μένα που με ψήφισαν από τη ΔΕ Γαργαλιάνων και είμαι υποχρεωμένος να προασπίζομαι μαχητικά τα συμφέροντα της περιοχής και ιδιαιτέρως της πόλης των Γαργαλιάνων, όπου τα προβλήματα είναι πολλά». 

 

10 Από το Μάραθο στην Κυπαρισσία για τα Δημοτικά Συμβούλια και προφανώς και για άλλες ασχολίες σας. Σας ικανοποιεί το οδικό δίκτυο;

«Το οδικό δίκτυο είναι χάλια και ειδικά το γεφύρι στο Λαγκούβαρδο, που όταν βρέχει μας αναγκάζει να πηγαίνουμε γύρω - γύρω. Αλλά και ο δρόμος Φιλιατρά - Κυπαρισσία που είναι φαρδύς σε ξεγελά και έχει πολλές παγίδες. Σίγουρα χρειάζονται καλύτερα οδικά δίκτυα στην περιοχή μας».

 

11 Μπορούμε να περιμένουμε πολλά στον τομέα του τουρισμού στον τόπο μας με τις υπάρχουσες υποδομές;

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά, καθώς πάνω από όλα είναι οι υποδομές. Ο δρόμος Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι - Πύλος δεν έχει γίνει, ο δε δρόμος Γαργαλιάνοι - Καλαμάτα παρότι έχει βελτιωθεί είναι πολύ δύσκολος και κουραστικός. Οι ξενοδοχειακές υποδομές, αν αφαιρέσουμε την Costa Navarino, δεν είναι επαρκείς, χρειάζονται μεγαλύτερα συγκροτήματα και καλύτερης ποιότητας».

 

12 Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο παράπονο που ακούτε από τους πελάτες σας;

«Είναι ο δρόμος, γιατί τους λες 280 χιλιόμετρα από Αθήνα και το κάνουν πάνω από 4 ώρες, καθώς δεν γνωρίζουν το δρόμο, όπως και η ελλιπής σήμανση γενικά στα οδικά δίκτυα της περιοχής μας. Ακόμη και στο νέο κόμβο της Τσακώνας υπάρχει πρόβλημα με την σήμανση για Κυπαρισσία, με αποτέλεσμα πολλοί να μπερδεύονται».

 

13 Ο τουρισμός στην περιοχή μας έχει προοπτικές και ποιες είναι αυτές;

«Η περιοχή μας αναδείχθηκε σε τουριστικό προορισμό από την εποχή που άρχισε να λειτουργεί η Costa Navarino. Μέχρι πρόπερσι τσάρτερ έρχονταν μόνο για Στούπα και Καρδαμύλη, τώρα έρχονται και για την Τριφυλία και ειδικά φέτος υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ακόμη εταιρείες. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει προοπτική».

 

14 Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η περιοχή μας; 

«Το πλεονέκτημα που έχει η περιοχή μας είναι οι ήπιες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο και το ότι δεν υπάρχει μεγάλο κόστος για την πρόσβαση αφού κάποιος δεν χρειάζεται καράβι για να έρθει. Επίσης υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς να πλήξει. Εχουμε φανταστικές παραλίες, καστροπολιτείες και εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον». 

 

15 Πού μπορεί να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη;

«Στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην Τριφυλία μπορεί να στηριχθεί στον αγροτουρισμό, στο θαλάσσιο καταδυτικό τουρισμό, στον ιαματικό τουρισμό (εγκαταλελειμμένα λουτρά Βρωμονερίου), στον οινοτουρισμό, όπου η Τριφυλία έχει κάνει άλματα πάνω σε αυτό τον τομέα, στο θρησκευτικό και στην αξιοποίηση της Πρώτης».

 

16 Πόσο σημαντική αποδεικνύεται η επένδυση της Costa Navarino για τη Μεσσηνία και ειδικά για την περιοχή σας; 

«Το θεωρώ το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Ισως είναι το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να γίνει, καθώς τα τελευταία χρόνια οι όποιοι ρυθμοί ανάπτυξης υπάρχουν για την περιοχή είναι αποκλειστικά από την Costa Navarino». 

 

17 Εχει αλλάξει η θέση της Μεσσηνίας στον τουριστικό χάρτη;

«Σαφώς, αν σκεφτούμε ότι πριν την Costa Navarino δεν μας ήξερε κανείς και πλέον ο τόπος μας έχει γίνει τουριστικός προορισμός, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη οφέλη που θα τα δούμε μπροστά μας». 

 

18 Τι έχει πάει στραβά και έχουμε φτάσει στην κρίση που βιώνουμε σήμερα; 

«Φταίει η ρεμούλα και η ανικανότητα που καλλιέργησε το πολιτικό σύστημα, για να μπορεί να επιβιώσει για σαράντα χρόνια».

 

19 Πόσο έχει επηρεάσει τον επιχειρηματικό κόσμο η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά;

«Μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Την στιγμή που οι τράπεζες έκλεισαν τις κάνουλες μονομιάς και δεν δίνουν κεφάλαια κίνησης σε υγιείς επιχειρήσεις, είδαμε και θα δούμε και υγιείς επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας. Γι' αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα η πολιτική της ρευστότητας». 

 

20 Ως επαγγελματίας βλέπετε φως στο τούνελ; 

«Ως ξενοδόχος, όσον αφορά τους πελάτες από το εξωτερικό -αν δεν πάει κάτι στραβά- κάτι βλέπουμε να γίνεται. Οσον αφορά τους Ελληνες, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, καθώς η περίοδος ανάκαμψης θα τραβήξει αρκετά χρόνια ακόμη, γι' αυτό και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά».

 

Ο Κώστας Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Μάραθο το 1959. Δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού εδώ και 25 χρόνια. Εχει εκλέγει 2 φορές γραμματέας στην Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας. Ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει εκλεγεί 2 τετραετίες πρόεδρος της Τ.Κ. Μαράθου και δημοτικός σύμβουλος Γαργαλιάνων, καθώς και δημοτικός σύμβουλος στο νέο καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας. Είναι ιδιοκτήτης του συγκροτήματος "Artina", που αποτελείται από το "Hotel Artina" και το "Artina Νouvo Spa". Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


NEWSLETTER