Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 17:01

Καφαντάρης για “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”

Γράφτηκε από τον
Καφαντάρης για “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”

«Εκφράζουμε τη στήριξή μας και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξη "Δύναμη Ελπίδας", του Δημήτρη Καφαντάρη με την οποία ζητείται να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος αιτώντας να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση Αποστόλου που ταυτίζει την ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ με την ποικιλία Καλαμών.
Η "Δύναμη Ελπίδας" τονίζει ότι θα στηρίξει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τυχόν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την προστασία του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ» - και στη συνέχεια αναφέρει αναλυτικά:
«Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες (σ.σ. η πρωτοβουλία των φορέων) θα πρέπει να έχουν την καθολική μας συμπαράσταση στην προσπάθεια σύστασης Ομάδας Διαχείρισης και Προστασίας για την “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες στήριξης των δικαίων αιτημάτων.
Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής με κάθε τρόπο και μέσο, δεν πρέπει να επιτρέπουμε να χάνονται κεκτημένα.
Αποτελεί πάγια θέση μας, ως δημοτικής παράταξης, η στήριξη πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και δηλώνουμε έτοιμοι να προσφύγουμε από κοινού, τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον δεν ληφθεί πρωτοβουλία από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επίλυση του ζητήματος.
Ζητάμε από τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος να καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο με θέμα “την στήριξη της προσπάθειας που καταβάλουν φορείς της Μεσσηνίας για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου αναφορικά με την ονομασία της Ποικιλίας Καλαμών, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς και εκθέτει την χώρα ευρωπαϊκά”».
Θ.Λ.


NEWSLETTER