Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 08:47

Καλαμάτα: Διαβεβαίωση και υποδείξεις εργολάβου για Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Διαβεβαίωση και υποδείξεις εργολάβου για Αναγνωσταρά

 

Σε λιγότερο χρόνο από τη συμβατική προθεσμία, σε 6 μήνες αντί για 8 που έχει καθοριστεί, δεσμεύτηκε χθες, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ο ανάδοχος του έργου Γιάννης Ηλιόπουλος ότι θα ολοκληρώσει το έργο της ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά.

Μάλιστα, στο τέλος της συζήτησης, προκάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη να του δώσουν πριμ για να το τελειώσει σε 3 μήνες!

Αρχικά ο κ. Ηλιόπουλος αντέδρασε στην κλήση του για “ανάκριση”, διαδικασία που δεν προβλέπεται πουθενά και ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή, με αφορμή την καθυστέρηση στην πορεία των εργασιών στο έργο πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου. Παρατήρησε ότι η έκπτωση 47,23% που έδωσε για την Αναγνωσταρά δεν είναι ασυνήθιστα χαμηλή, προϋπόθεση που προβλέπει ο νόμος για να κληθεί ένας ανάδοχος να δώσει εξηγήσεις.

Ο εργολάβος δήλωσε ότι φέρνει ένα νέο μήνυμα, πως “εφόσον η υπηρεσία γνωρίζει και υλοποιεί το νόμο, δεν έχει κανένα πρόβλημα” και υπενθύμισε ότι έκανε τα έργα στο Ιστορικό Κέντρο και στη Βασ. Γεωργίου στο μισό χρόνο.

Ανέφερε ότι η μελέτη είναι άριστη σε επίπεδο επιλογών, όμως, καταγράφοντας τις ελλείψεις της, είπε πως δεν λέει τι θα γίνουν οι υπάρχουσες κολόνες.

Αφού ενημέρωσε ότι το έργο έχει χωριστεί σε 6 τμήματα και φάσεις, ο κ. Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε ότι το κάθε μαγαζί θα έχει όχληση 4 εβδομάδες κατά την υλοποίηση του έργου.

Το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 240 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι “προβλέπεται η διαπλάτυνση των υφισταμένων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης ή οχημάτων διανομής των παρακείμενων καταστημάτων, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. πέραν των χώρων στάθμευσης. Εχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία χώρων πρασίνου με τοποθέτηση ψηλών δέντρων σε γραμμική διάταξη και εναλλάξ στα δύο πεζοδρόμια, πράγμα που σήμερα απουσιάζει παντελώς, με εμφανή τα προβλήματα έλλειψης σκίασης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για την ασφαλή διακίνηση πεζών και αμαξιδίων από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, προβλέπεται η κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών)”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER