Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 13:59

Πώς σκέφτεται η Καλαμάτα να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη

Γράφτηκε από την
Πώς σκέφτεται η Καλαμάτα να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη

Την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο σπουδαίο έργο και στη δράση του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των παρατάξεων εξήραν την προσφορά του στη μουσική και στον πολιτισμό, καθώς και στα πολιτικά πράγματα του τόπου με τους αγώνες του υπέρ του λαού και της δημοκρατίας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος σημείωσε: “Εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκδήλωση ανακήρυξης ως επίτιμου δημότη μας, του μεγάλου εθνικού μας μουσουργού, πολιτικού και συγγραφέα, από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, αγωνιστή και εκφραστή λαϊκών αγώνων, του Μίκη Θεοδωράκη. Η ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το δήμο μας και προτείνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις: Τελετή αναγόρευσης ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας συνοδεία μουσικής παράστασης. Απονομή του κλειδιού της πόλης, αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς» και περγαμηνής με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου”.

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη - Ζάτουνας.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος πρότεινε το υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας να ονομαστεί “Μίκης Θεοδωράκης” και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης, κατά παρέκκλιση, από τώρα που βρίσκεται στη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER