Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 10:56

Ξεκίνησε η πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Μέρα έναρξης εφαρμογής των προσωρινών πεζοδρομήσεων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στους δρόμους όπου μέχρι προχθές Τρίτη διεξαγόταν κανονικά η κυκλοφορία, ήταν η χθεσινή, αλλά μετατράπηκε σε μέρα προσαρμογής κι ενημέρωσης.

Οι πινακίδες αποκαλύφθηκαν, υποδείκνυαν την παρουσία πεζόδρομου και το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, αλλά η κυκλοφορία, η στάθμευση και το μπάχαλο σε κάποιες στιγμές ήταν σε ισχύ. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από πηγές του δήμου, η πεζοδρόμηση θα ξεκινήσει κανονικά από σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ισχύουν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Στο Ιστορικό Κέντρο, πεζοδρόμηση όλων των δρόμων (οδοί Αιπύτου - Ηφαίστου - Ιθώμης - Αγίου Ιωάννου - Παπάζογλου) που περικλείονται μεταξύ των οδών Υπαπαντής - Τζάνε - Νέδοντος - 23ης Μαρτίου. Η στάθμευση κατοίκων κι εργαζομένων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, πρέπει να γίνεται εκτός της περιοχής αυτής.

2) Στους κάθετους της οδού Αριστομένους, πεζοδρόμηση όλων των κάθετων δρόμων (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη) που περικλείονται μεταξύ των οδών Σφακτηρίας - 23ης Μαρτίου - Νέδοντος - Κολοκοτρώνη.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων καθορίζεται 7 με 10 το πρωί και 4 με 6 το απόγευμα. Το προσωρινό μέτρο θα ισχύσει έως τις 30 Νοεμβρίου.


NEWSLETTER