Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 09:09

Μέτωπο αντιπαράθεσης για τις πεζοδρομήσεις στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μέτωπο αντιπαράθεσης για τις πεζοδρομήσεις στην Καλαμάτα (βίντεο)

Οι πεζοδρομήσεις είναι το νέο μέτωπο των επαγγελματιών με το Δήμο Καλαμάτας.

Στην Παραλία, επειδή ο δήμαρχος πήρε πίσω την προσωρινή μονοδρόμηση, αναθάρρησαν και ζητούν να ανακαλέσει και την πεζοδρόμηση. Στο Ιστορικό Κέντρο οι απόψεις διίστανται.

Από τη στάση που θα τηρήσει η δημοτική αρχή, θα εξαρτηθεί στο μέλλον αν η πόλη θα μπορεί να ελπίζει σε σύγχρονο κυκλοφοριακό, που για να γίνει πράξη θα πρέπει να συνταχθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη.

Αναλυτικά, όσον αφορά τη Ναυαρίνου και την πεζοδρόμηση, χθες επαγγελματίες κατέθεσαν στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, γραπτώς το αίτημά τους για άμεση ανάκληση της πεζοδρόμησης με 14 υπογραφές, 10 επαγγελματιών μεταξύ Φαρών - Ακρίτα και 4 μετά την Ακρίτα και στο τέλος της Φαρών.

Σε ενημέρωση των επαγγελματιών, χθες το απόγευμα, στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, ο Κώστας Μαγουλιανίτης παραδέχθηκε ότι το Φεβρουάριο είχαν ζητήσει (το 90% των επαγγελματιών της περιοχής) από τον δήμαρχο την πεζοδρόμηση και είχαν κάνει και προτάσεις, αλλά ανέφερε πως τότε ήταν άλλη εποχή, πριν τον κορονοϊό. Υποστήριξε ότι “το μέτρο δεν μας βοήθησε, δεν έχει την κίνηση που αναμέναμε”, ενώ είπε πως “ο δήμαρχος ήταν θετικός στο να μας βοηθήσει”.

Ο Μιχάλης Γεωργουλάκος ανέφερε ότι “τα μαγαζιά έκοψαν με την πεζοδρόμηση, μακάρι να το είχε αγκαλιάσει ο κόσμος”.

Οσον αφορά το έργο της ανάπλασης και τη μόνιμη μονοδρόμηση που θα επιφέρει μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, οι επαγγελματίες εξέφρασαν από ερωτηματικά μέχρι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις.

Ο Γιώργος Βρυώνης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στην παραλία, ανέφερε πως η Ναυαρίνου δεν έχει εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα ΚΕΠ στην περιοχή.

Οσον αφορά το Ιστορικό Κέντρο και την πεζοδρόμηση που ξεκίνησε χθες, καταγράψαμε διιστάμενες απόψεις. Επαγγελματίες δεν θέλουν την πεζοδρόμηση και ζητούν διέλευση αυτοκινήτων με δυνατότητα στάσης (Πέτρος Οικονομάκος, Νικήτας Μέλλιος, Βασίλης Σταθάκης), άλλος εξέφρασε αρνητική άποψη αλλά ζήτησε πλακόστρωτο για να γίνει η πεζοδρόμηση (Θανάσης Αρβανίτης) και άλλοι τάχθηκαν υπέρ της πεζοδρόμησης (Ανδρέας Παπαθεοδωρίδης και Μαρία Αλαπάντα).

Στις εισόδους των δρόμων που πεζοδρομήθηκαν (Ιθώμης, Αιπύτου, Ηφαίστου, Αγίου Ιωάννου, Παπάζογλου) είχαν μπει κώνοι, ενώ δημοτικοί αστυνομικοί κινούνταν στο Ιστορικό Κέντρο, επόπτευαν την τήρηση του μέτρου κι ενημέρωναν τον κόσμο.

Η θέση του δημάρχου Καλαμάτας

Γ.Σ.


NEWSLETTER