Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:03

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης ώστε να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία του, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για την επισκευή των ζημιών στον εν λόγω χώρο εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το φθινόπωρο του 2019, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος προς τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, με το οποίο ζητούσε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελούσε μία από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου επισκευής ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης, προϋπολογισμού μελέτης 180.000 ευρώ, μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας “Ν. Παπούτες - Κ. Μέγγος (ΠΑΜΕ Τεχνική Ο.Ε.)” Κώστα Μέγγου και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες.

Εχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση του ξύλινου πατώματος όπου παρουσιάζει φθορές και έχει αντικατασταθεί με νέο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη συντήρηση και νέα βαφή του. Υπολείπονται η μόνωση της οροφής, η ανακαίνιση των χρωματισμών εσωτερικά στη σάλα, επισκευές στα WC όπου υπάρχουν κατεστραμμένα πλακίδια, προμήθεια και τοποθέτηση νέων φορητών διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με σύστημα θέρμανσης βεβιασμένης κυκλοφορίας τριπλής ενεργείας (με ηλιακούς συλλέκτες, με λέβητα πετρελαίου και ηλεκτρική αντίσταση). Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υπαρχουσών μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA και αναβάθμιση της αίθουσας βαρών.

“Η επιτυχής έκβαση του ζητήματος αυτού και η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, διότι ήταν ένα ζήτημα που είχαμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου. Ηταν διαπιστωμένο ότι οι μικροπαρεμβάσεις του παρελθόντος απλά παρέτειναν τα προβλήματα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί οριστική λύση στη χρόνια ταλαιπωρία την οποία αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία”, σημείωσε ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος.


NEWSLETTER