Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 08:42

Μεσσηνία: Σωροί σκουπιδιών στην Αβία

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Σωροί σκουπιδιών στην Αβία

 

Αρκετές διαμαρτυρίες δεχτήκαμε χθες για τους αμάζευτους σωρούς σκουπιδιών και την εικόνα ρύπανσης στους τουριστικούς παραλιακούς οικισμούς της Αβίας.

Στην επικοινωνία μας με το Δήμο Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας έκανε λόγο για πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, και δεσμεύτηκε ότι μέχρι της Παναγίας τα σκουπίδια θα έχουν μαζευτεί και απομακρυνθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννημάρας παραδέχτηκε ότι η αλγεινή αυτή εικόνα δεν υπάρχει μόνο στην Αβία και ζήτησε συγγνώμη από τους συνδημότες του για την κατάσταση που υπάρχει. Μας είπε ότι “ο ιδιοκτήτης του χώρου που είχε νοικιάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την προσωρινή εναπόθεση μας απαγόρευσε, λόγω συσσώρευσης, να πηγαίνουμε τα σκουπίδια”.

Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε πως “περιμένουμε την άδεια λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας στην Αμφισσα. Εκεί μας υπέδειξε το υπουργείο να πάμε τα σκουπίδια. Είναι νόμιμο το μέρος, περιμέναμε την άδεια λειτουργίας του χώρου αυτού στη Στερεά Ελλάδα από το Μάρτιο”.

Συνεχίζοντας, διαβεβαίωσε ότι “από αύριο (σήμερα) θα ξεκινήσουμε το μάζεμα των σκουπιδιών με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο. Θα ξεκινήσουμε από την Αβία και μέχρι της Παναγίας θα έχουμε μαζέψει τα σκουπίδια απ’ όλο το δήμο. Η φόρτωση και η μεταφορά θα γίνει με μεγάλα κιβώτια, κοντέινερ όπου θα υπάρχει συμπίεση”.

Επίσης, ο κ. Γιαννημάρας μας είπε ότι “έχουμε αδειοδοτήσεις για προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης, περιμένουμε την τελευταία έγκριση” και υποσχέθηκε πως “από την ερχόμενη Δευτέρα που θα έχουν απομακρυνθεί τα σκουπίδια, θα καθαρίσουμε τον προσωρινό χώρο και η μεταφόρτωση στα κοντέινερ θα γίνεται επί τόπου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER