Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 15:16

Ο πρόεδρος Άρης Σκλάβος ζητεί άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων στην Ελαία

Γράφτηκε από την
Ο πρόεδρος Άρης Σκλάβος ζητεί άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων στην Ελαία

 

Την ανάγκη άμεσου καθαρισμού των ρεμάτων στην περιοχή της Ελαίας ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας Αρης Σκλάβος με έγγραφό του στο Δήμο Τριφυλίας.

Σημειώνει δε ότι τα ρέματα έχουν να καθαριστούν από το 2015, αν και το 2018 είχαν ενταχθεί σε μελέτη καθαρισμού, χωρίς όμως να καθαριστούν ποτέ. Οπως μας τόνισε δε ο κ. Σκλάβος, η Ελαία είναι από τα χωριά του δήμου που κινδυνεύουν περισσότερο καθώς βρίσκεται δίπλα από τις εκβολές της Νέδας, συν τα άλλα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στο σχετικό του έγγραφό που τίθεται υπόψη του δημάρχου, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου, αναφέρεται:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων της περιοχής μας από φερτά υλικά, απορρίμματα και βλάστηση για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, καθότι έχουν να καθαριστούν από το 2015, καθώς και για την απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού.

Τα ρέματα αυτά βρίσκονται εντός του οικισμού (χείμαρρος Νουτουμά) ο οποίος ξεκινά από την κοινότητα Προδρόμου. Θέση «Γεφύρι – Σιδηροδρομική γραμμή» και περιοχή από «Ελαιοτριβείο – Νέδα».

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ενώ το 2018 στον αριθμό μελέτης 40 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών περί τις «Εργασίες καθαρισμού αντιπυρικής/αντιπλημμυρικής προστασίας αγροτικής οδοποιίας» είχαν ενταχθεί οι εργασίες αυτές για τον καθαρισμό στα εν λόγω ρέματα, οι εργασίες αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ”.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER