Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 08:44

Μειωμένη η κίνηση στη λαϊκή της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μειωμένη η κίνηση στη λαϊκή της Καλαμάτας (βίντεο)

Μειωμένη ήταν χθες η κίνηση στη λαϊκή, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, παρά την αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, λόγω του Δεκαπενταύγουστου.

Την εικόνα αυτή μας επιβεβαίωσαν οι παραγωγοί, ενώ πιο αισιόδοξη ήταν η ματιά του προέδρου της ΚΑΚ Τάσου Αγγελή.

“Εχουν αρχίσει κι έρχονται, υπάρχει κίνηση στην αγορά”, μας είπε ο κ. Αγγελής. Επεσήμανε ότι “τα μέτρα για την προφύλαξη και τη μη διάδοση του κορονοϊού τηρούνται, οι παραγωγοί - πωλητές φοράνε μάσκες, ενώ μάσκες φοράνε και πελάτες”. Προέτρεψε, μάλιστα, να μας γίνει συνείδηση και να φοράνε όλοι μάσκες στη λαϊκή. Ανέφερε ότι κρατούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, παρατηρώντας πως λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα “για να έρχονται όλοι οι παραγωγοί και να υπάρχει επάρκεια προϊόντων”.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ έστειλε μήνυμα σε παραβάτες, σε ελάχιστους παραγωγούς - πωλητές που έχουν απρεπή συμπεριφορά προς τους γείτονές τους και προς τη διοίκηση, ότι πέρα από τα αστυνομικά θα τους επιβληθούν και τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται.

Παραγωγοί μας επεσήμαναν ότι αυτή την περίοδο είναι πεσμένη η κίνηση στη λαϊκή, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο φόβο για τον κορονοϊό, στην οικονομική αδυναμία του κόσμου και στην ανασφάλειά του για το αύριο. Κάποιοι ανέφεραν ότι η μείωση καταγράφεται από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και πως η πτώση παρατηρείται σε όλες τις λαϊκές.

“Είναι δύσκολα τα πράγματα και εμείς πολεμάμε να φέρουμε τον κόσμο στη λαϊκή, να πουλάμε καλά προϊόντα και φθηνά”, παρατήρησε σχετικά παραγωγός, ενώ άλλος επεσήμανε ότι “με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να επιβιώσουμε”.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΛΑΪΚΗ

Η διοίκηση της ΚΑΚ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή αντί του Σαββάτου, λόγω της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER