Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 11:04

Δήμος Τριφυλίας: Απορριμματοφόρα από την ΚΕΔΕ ζητεί ο Λεβεντάκης

Γράφτηκε από την

 

Εκκληση στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας κάνει ο δήμαρχος Τριφυλίας    Γιώργος Λεβεντάκης για την παραχώρηση απορριμματοφόρων στο δήμο.

Στο εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, τονίζει ότι ο δήμος έχει απομείνει με μόλις τρία απορριμματοφόρα που δεν επαρκούν για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Ο Δήμος Τριφυλίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το υπ' αριθμ. 159929/1591/10-07-2020 έγγραφο (ΑΔΑ: 625Ω7Λ1-ΗΟΚ) μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων.

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Μεσσηνίας μετά τον Δήμο Καλαμάτας με τρεις μεγάλες πληθυσμιακά πόλεις και πάρα πολλά χωριά αρκετά απομακρυσμένα από τις κεντρικές πόλεις. Τη δεδομένη στιγμή ο δήμος μας για την αποκομιδή των απορριμμάτων διαθέτει τρία απορριμματοφόρα οχήματα 18ετίας και δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τις ανάγκες καθώς διανύουμε τουριστική περίοδο και ο πληθυσμός του δήμου μας έχει διπλασιαστεί. Για τους ανωτέρω λόγους κάνουμε έκκληση προκειμένου να παραχωρηθούν στον Δήμο Τριφυλίας απορριμματοφόρα οχήματα ώστε να μην κινδυνεύει η δημόσια υγεία των δημοτών μας. Αναμένοντας την πολύτιμη βοήθειά σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη και τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία».

 

Κ.Μπ.