Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 08:18

Προσλήψεις στην Καθαριότητα σε δήμους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Προσλήψεις στην Καθαριότητα σε δήμους της Μεσσηνίας

Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), στην οποία προβλέπεται o αριθμός του προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί στους δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία, για τη χρονιά 2020 - 2021.


Σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τους δήμους:
Στο Δήμο Καλαμάτας προβλέπονται να προσληφθούν συνολικά 86 άτομα, 12 πλήρους απασχόλησης και 74 μερικής.
Με βάση τις αναρτήσεις τους στη “Διαύγεια”:
Στο Δήμο Μεσσήνης πρόκειται να προσληφθούν 16 ΥΕ καθαρίστριες, 12 μερικής απασχόλησης (3 ώρες) και 4 πλήρους. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να συμπληρώσουν μόνο τη συνημμένη αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου ανακοίνωσης 15466/21-8-2020 και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή άλλων δημόσιων εγγράφων, από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας. Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 3 εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, δηλαδή από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου.
Στο Δήμο Τριφυλίας πρόκειται να προσληφθούν 17 ΥΕ καθαρίστριες, 6 μερικής απασχόλησης και 11 πλήρους. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να συμπληρώσουν μόνο τη συνημμένη αίτηση με αριθμό 10749/21-8-2020 και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dimtrifylias@gmail.com Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 3 εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος.
Στο Δήμο Οιχαλίας πρόκειται να προσληφθούν 10 άτομα, 9 μερικής απασχόλησης και 1 πλήρους. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση meligala@otenet.gr. Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 3 εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Οσον αφορά τα κριτήρια επιλογής και την κατάταξη υποψηφίων: “1. Πρώτα απ’ όλα οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες κατάταξης για τις θέσεις με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (εμπειρία, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, αναπηρία, ηλικία). 2. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος εμπειρίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση”.
Στην ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται: “Με την απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-8-2020), αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περσινό του ισοδύναμο. Επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες. Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκ. ευρώ”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER