Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:19

Σε 10 φοιτητές οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά (βίντεο)

Σε 10 φοιτητές οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά (βίντεο)

Τις ετήσιες υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, συνολικού ύψους 48.000 ευρώ, παρέδωσαν χθες σε 10 φοιτητές και φοιτήτριες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και αντιδήμαρχοι.

Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή, ανέρχεται σε 4.800 ευρώ το χρόνο, ενώ από το 2008 έως σήμερα από το κληροδότημα έχουν διατεθεί υποτροφίες συνολικού ποσού περίπου 600.000 ευρώ. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους και οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020, είναι 8 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Πριν την επίδοση των επιταγών, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αείμνηστος Λ. Σκιάς έχει δωρίσει στο δήμο σημαντικά ακίνητα. Διέθεσε τα πάντα για το κοινωνικό σύνολο. Η επιλογή γίνεται από μία επιτροπή, στην οποία μετέχει ο σεβασμιώτατος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Εμείς ως δήμος οφείλουμε να αξιοποιούμε τα ακίνητα που έχουν διατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συγκεντρώνονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τα διαθέτουμε σε σας, ώστε να μπορείτε να σπουδάσετε. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008, από τον τότε δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και με την καλή διαχείριση του κληροδοτήματος ο δήμος έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περί τα 600.000 ευρώ. Αιωνία η μνήμη του Λ. Σκιά. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δρόμο που σας ανοίγεται”.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που πήραν τις υποτροφίες, είναι: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου, Ζυγουράκη Ελένη - Αννα του Διονυσίου, Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου, Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου, Σαραντοπούλου Δανάη-Ευσταθία του Δημητρίου, Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου, Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου, Πετρομιχελής Δημήτριος του Παναγιώτη, Βαγγελή Σουζάνα του Αντέρα, Καρακαϊδού Αρτεμις του Νικολάου (οι δύο τελευταίες πήραν τις νέες υποτροφίες).