Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 20:16

Κοινότητα Καλαμάτας: Ανοιχτή πρόσκληση για προτάσεις ενόψει τεχνικού προγράμματος

Γράφτηκε από την

Ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες της πόλης για υποβολή προτάσεων αναβάθμισης της περιοχής μας, για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021, απευθύνει το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας.

Οι προτάσεις μπορούν να σταλούν στο facebook (Κοινότητα Καλαμάτας) ή να αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: koinotita.kalamatas@kalamata.gr, pil.messinia@gmail.com μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση - απολογισμό του προέδρου Παναγιώτη Λύρα αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “Η Κοινότητα Καλαμάτας δεν έχει προγραμματικό λόγο μέσα από πολιτικές ή άλλες αφετηρίες, ούτε δικό της προϋπολογισμό για την υλοποίηση έργων, αλλά είναι ο θεσμός που εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και προσπαθεί να αναδείξει τα ζητήματα κυρίως των γειτονιών, να ευαισθητοποιήσει για τοπικά προβλήματα, να χτίσει γέφυρες συνεργασίας και δρόμους δημιουργικότητας, να προτείνει λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων, να προωθήσει ενέργειες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να ενισχύσει συλλογικότητες και εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Αντιλαμβανόμαστε την αποστολή μας με διακριτό τρόπο και ρόλο και συστηματικά αποφεύγουμε το στείρο αντιπολιτευτικό λόγο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση! Η Κοινότητα είμαστε όλοι και η συνεργασία όλων και η σύνθεση είναι πρόσθετη δύναμη για την πόλη και τους συνδημότες μας. Η συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες είναι διαρκής για την άμεση επίλυση ζητημάτων κατά προτεραιότητα και οι προτάσεις μας είναι παρεμβάσεις με στόχο τη συνεργασία στη «μάχη της καθημερινότητας» και την ανάπτυξη ενός δικτύου ίσης μεταχείρισης κέντρου και συνοικιών.

Η δυνατότητα για την πραγματοποίηση συνέλευσης κατοίκων ώστε να τεθούν και να αξιολογηθούν επί τόπου θέματα, λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν αξιοποιήθηκε και η απευθείας επαφή με τους συμπολίτες μας είναι η βάση για τη σύνταξη του προτεινόμενου σχεδίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας που αφορά την Κοινότητα Καλαμάτας. Είναι γνωστό ότι αναδιαμορφώνεται συνεχώς (το Τεχνικό Πρόγραμμα) και ως εκ τούτου ο κάθε συνδημότης μας θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει την πρότασή του και δυναμικά το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας στις ανοιχτές συνεδριάσεις του να συζητά και να προωθεί νέες παρεμβάσεις. Δηλώνουμε εθελοντές και ως εθελοντές σε αυτήν την πορεία καλούμε και άλλους να μας πλαισιώσουν, καλούμε όλους με αλληλεγγύη και ευθύνη να συμμετέχουμε για την Καλαμάτα που αγαπάμε.

Κάποιοι ίσως προβληματίζονται βλέποντας μια ενεργή Κοινότητα, μία ζωντανή Κοινότητα και κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την αποστολή μας. Εμείς θα είμαστε εδώ με επιμονή να αγωνιζόμαστε για την ισότιμη μεταχείριση όλων και να γινόμαστε η «φωνή» του δημότη, της γειτονιάς, του αυτονόητου, της μη χρήσης εξουσίας, της αισιόδοξης πλευράς με την εμπλοκή στα κοινά”.