Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 18:02

Δήμος Καλαμάτας: Απολογισμός Μπάκα για τον Τομέα Πρασίνου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Απολογισμό έργου για τον πρώτο χρόνο της δημοτικής αρχής, στον Τομέα του Πρασίνου και των παιδικών χαρών, έκανε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας.


Από τα πιο σημαντικά που παρουσίασε:
- Κατασκευάστηκαν δύο νέες παιδικές χαρές στο Φραγκοπήγαδο και στην Κοινότητα Αιθαίας και συμπληρώθηκαν με παιχνίδια κάποιες υφιστάμενες παιδικές χαρές, με ποσό σύμβασης 70.432 ευρώ.
- Δημιουργήθηκαν νέα δίκτυα και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα και ιστοί σε 24 παιδικές χαρές, με ποσό σύμβασης 223.820 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της βόρειας παιδικής χαράς του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και έγινε συμπλήρωση παιχνιδιών στην κεντρική παιδική χαρά του πάρκου, με ποσό σύμβασης 110.695,54 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.
- Υλοποιείται αυτή την περίοδο η «προμήθεια και τοποθέτηση περιφράξεων σε παιδικές χαρές». Πρόκειται να αντικατασταθούν οι υφιστάμενες παλαιές ξύλινες περιφράξεις με νέες μεταλλικές και να τοποθετηθούν νέες περιφράξεις σε παιδικές χαρές που δεν έχουν.
- Η ασφάλιση αστικής ευθύνης των παιδικών χαρών βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης σύμβασης για 24 παιδικές χαρές.
- Ανακατασκευή συστήματος υπάρδευσης στην κεντρική πλατεία. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση έγινε ανακατασκευή του δικτύου και εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα, με ποσό σύμβασης 20.693,26 ευρώ.
- Προμήθεια φυτικού υλικού. Εχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 500 δέντρων και 660 θάμνων, με προϋπολογισμό 67.750 ευρώ.
- Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δέντρων 2020 -2021. Είναι σε εξέλιξη δύο συμβάσεις για δύο χρόνια, αξίας 63.360 ευρώ και 121.530,50 ευρώ, αντίστοιχα.
- Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους, οικόπεδα και δημοτικό οδικό δίκτυο. Εκτελείται εργολαβία, με ποσό σύμβασης 69.889,38 ευρώ.
- Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Το έργο υλοποιείται στον αστικό ιστό από ανάδοχο μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μεσσηνίας με προγραμματική σύμβαση.
- Εργασίες επισκευής δικτύου άρδευσης. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει επισκευές σε Ναυαρίνου, Αρτέμιδος, πλατεία 23ης Μαρτίου, Δυτικό Κέντρο, Νέα Είσοδο, στο Πάρκο ΟΣΕ, πλατεία Θουρίας και σε άλλα σημεία της πόλης.
- Συντήρηση σιντριβανιών. Γίνεται για πρώτη φορά εργολαβία για τη συντήρηση και την επισκευή των 17 αντλητικών συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων και της λίμνης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ο Γ. Μπάκας είπε ότι θα φωτιστεί ξανά η λίμνη του πάρκου μετά από 20 χρόνια, ενώ διευκρινίσεις έδωσε σε ορισμένα θέματα η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Κατερίνα Χιουρέα.