Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 10:24

Γιατί απείχε η δημοτική αρχή από την ψηφοφορία για τα αρχαία της Υπαπαντής (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Γιατί απείχε η δημοτική αρχή από την ψηφοφορία για τα αρχαία της Υπαπαντής (βίντεο)


“Στην απόφαση θέλαμε να υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στο έργο της ανάπλασης, ότι συνεχίζεται κανονικά η διαγωνιστική διαδικασία και είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση” δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος σχετικά με την επιλογή της δημοτικής αρχής να απέχει και να μην ψηφίσει για την ανασκαφή και την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής.


Επέρριψε ευθύνες στις μειοψηφίες που δεν δέχτηκαν να υπάρξει κοινή απόφαση, ενώ υποστήριξε πως “δεν χρειαζόταν να πάρουμε απόφαση. Επρεπε να διακόψουμε, να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα, να καθίσουμε να συζητήσουμε και με τη συμμετοχή των ειδικών, και μετά να πάρουμε κοινή απόφαση”.
Ο δήμαρχος είπε ότι θα συνεχίσουν συντεταγμένα ακούγοντας τους ειδικούς, θα πάρουν το τοπογραφικό από την κ. Μηλίτση, θα συζητήσουν με τον κ. Αλμπάνη και μετά θα κρίνουν ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.
Ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, και να μη γίνει ανάπλαση σε ένα σημείο, εκεί όπου υπάρχει ο τοίχος, όπου θα περιμένουν τις εγκρίσεις του ΚΑΣ για την ανασκαφή και την ανάδειξη.


Οσον αφορά τον τοίχο που υπάρχει θαμμένος στο πεζοδρόμιο, στη Ν/Α πλευρά της πλατείας, είπε ότι πρέπει να αναδειχθεί και εξέφρασε την άποψη πως είναι κάτι σημαντικό (οι εγκάρσιοι τοίχοι στο δρόμο, τη Χρυσοστόμου Θέμελη), θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος και να αλλάξει η ροή των αυτοκινήτων.
Για τη συνεργασία με το ΕΜΠ για τη γεωφυσική διασκόπηση είπε ότι σταματούν τη διαδικασία της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, αλλά δεν την ακυρώνουν, και πως θα συνεργαστούν με το Πολυτεχνείο με βάση τα νέα δεδομένα.
Γ.Σ.


NEWSLETTER