Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 15:12

Χρηματικά βοηθήματα από τον Δήμο Καλαμάτας σε 4 άπορες οικογένειες

Γράφτηκε από την
Χρηματικά βοηθήματα από τον Δήμο Καλαμάτας σε 4 άπορες οικογένειες

Χρηματικά βοηθήματα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ, σε 4 άπορες οικογένειες για αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών τους, ενέκρινε ομόφωνα χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Τα βοηθήματα χορηγούνται μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρόνοιας και την κοινωνική έρευνα της υπηρεσίας, που διαπιστώνει την ανάγκη ενίσχυσης.
Ειδικότερα: α) Χορηγεί ενίσχυση 400 ευρώ στην ΚΟΥΡ.Φ., “λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την άμεση κάλυψη αναγκών της (πρόβλημα υγείας του υιού της-αιφνίδια απώλεια όρασης με νοσηλείες και κλινικοεργαστηριακή παρακολούθηση/διακομιδή στο Τζάνειο ΓΝΠ-Νευρολογική Κλινική) και πρόβλημα υγείας της ιδίας (χειρουργική επέμβαση ολική αρθροπλαστική ισχίου σε νοσοκομείο της Αθήνας).
β) Χορηγεί ενίσχυση 300 ευρώ στη ΑΝ.Σ., “λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την άμεση κάλυψη αναγκών της (λόγω ζημιών στο παράπηγμα από πυρκαγιά)”
γ) Χορηγεί ενίσχυση 300 ευρώ στον ΔΗ.Κ., “λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την άμεση κάλυψη αναγκών του (διαταραχές της διάθλασης και της προσαρμογής όρασης της ανήλικης κόρης του και κάλυψη κόστους ειδικών γυαλιών)”.
δ) Χορηγεί 500 ευρώ στον Π.Η., “λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την άμεση κάλυψη αναγκών του (πρόβλημα υγείας: ώριμος καταρράκτης-αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, παρέμβαση από εξειδικευμένο τμήμα αμφιβληστροειδούς στην Αθήνα)”.


NEWSLETTER