Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 07:52

Αθανασόπουλος για προεδρία ΔΕΥΑΚ: “Θα είμαι παρών σε όλα τα σημεία και απολογούμενος στον δήμαρχο” (βίντεο)

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Αθανασόπουλος τοποθετήθηκε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Τον Κ. Αθανασόπουλο ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες ο δήμαρχος, ο οποίος ήταν μέχρι χθες πρόεδρος της επιχείρησης.

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί αυτή τη στιγμή ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσει τα 60 εκ. ευρώ και παρατήρησε πως ο πρόεδρός της πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης, να δουλεύει για τη ΔΕΥΑΚ 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Διευκρίνισε ότι οι υποχρεώσεις του δημάρχου Καλαμάτας είναι ακόμη περισσότερες και δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει. Ανέφερε πως για τη ΔΕΥΑΚ χρειάζεται ένας άνθρωπος που να είναι εργατικός, έντιμος και να θέλει να προσφέρει και υποστήριξε ότι αυτά τα στοιχεία είδε στο πρόσωπο του Κ. Αθανασόπουλου και γι’ αυτό τον επέλεξε.

“Το έργο είναι δύσκολο, αλλά ο Κώστας έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ. Θα είμαι δίπλα του και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό”, παρατήρησε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του και ανέφερε: “Εχω υπηρετήσει τη ΔΕΥΑΚ 8 τετραετίες ως μέλος του Δ.Σ. και αυτή είναι η τρίτη μου θητεία ως πρόεδρος. Ολο αυτό το διάστημα είχαμε αγαστή συνεργασία με όλους και η ΔΕΥΑΚ επιτέλεσε ένα σοβαρό έργο. Είμαι θιασώτης της διαφάνειας και της καλής ποιότητας των έργων με αμείλικτη αντιμετώπιση. Θα είμαι παρών σε όλα τα σημεία και απολογούμενος στον δήμαρχο. Τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά με δεδομένο ότι καλείται η ΔΕΥΑΚ να καλύψει ένα άμεσο και ένα μεσομακροπρόθεσμο έργο πολλών εκ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Συνεργαζόμενοι με όλους θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες”.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Αθανασόπουλος είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θέση από την οποία θα παραιτηθεί το επόμενο διάστημα.