Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 12:10

Μέχρι τέλος του χρόνου ανάδοχος για σχολείο Κορώνης

Γράφτηκε από την

Στον έλεγχο των δικαιολογητικών κατακύρωσης βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία του Δήμου Πύλου - Νέστορος, προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος για το σημαντικό έργο ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης, στην εκτός σχεδίου περιοχή Σαράντου, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.

Η εκτίμηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου είναι ότι μέχρι το τέλος του 2020 μπορεί να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Να υπενθυμίσουμε ότι προσωρινός μειοδότης για το νέο σχολικό συγκρότημα της Κορώνης έχει αναδειχθεί η εταιρεία “Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 Α.Ε.” με έκπτωση 43,71%. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και τη ΣΑΤΑ και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Μετά τη διενέργεια της δημοπρασίας ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του είχε σημειώσει ότι “ένα σημαντικό έργο που επί σειρά ετών επιζητά η κοινωνία της ανατολικής Πυλίας, περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας στον τομέα της σχολικής στέγης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης και στην αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης των μαθητών. Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου θα είναι πολλαπλά για την ανάπτυξη του μαθητικού δυναμικού, αλλά και εν γένει του κοινωνικού ιστού της ευρύτερης περιοχής”.