Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 06:46

Ειλικρίνεια ζητεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Ειλικρίνεια ζητεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

"Ας είναι περισσότερο ειλικρινείς οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας σε αυτό που επιδιώκουν να πετύχουν" σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Βασίλης Κανέλλος, αναφερόμενος στην αποχώρηση των συνδυασμών της μειοψηφίας από την πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος.

 

Ο Β. Κανέλλος απαντά στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι επικεφαλής, της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Τσιριγώτης και Γιάννης Φουσέκης από τις ελάσσονες.

Επικαλούμενος τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρός του παρατηρεί ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Τονίζει, ωστόσο, ότι «ουδείς από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ή άλλος δημοτικός σύμβουλος των μειοψηφιών προσήλθε στο γραφείο της γραμματειακής υποστήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει γνώση των στοιχείων που αφορούσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Προφανώς οι συνάδελφοι της μειοψηφίας (…) θεωρούν και εννοούν 'ως δικαίωμα' για ενημέρωση και γνώση των θεμάτων την 'κατ' οίκον' αποστολή των σχετικών στοιχείων με υπάλληλο ή κλητήρα του δήμου, γεγονός το οποίο από πουθενά δεν προκύπτει» παρατηρεί ο Β. Κανέλλος.

Ο πρόεδρος αναφέρει, επίσης, ότι «στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε πλήρης φάκελος με τα σχετικά στοιχεία όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και όπως είχαν ήδη τηλεφωνικώς ενημερωθεί οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, εκκρεμούσε η οριστικοποίηση του σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος (που αποτελούσε το προτεινόμενο σχέδιο της πλειοψηφίας), μετά από κάποιες αλλαγές που προέκυψαν μετά την διαβούλευση με την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.

Πρέπει να σημειωθεί και να γίνει αποδεκτό ότι μετά από άκαρπες τηλεφωνικές εκκλήσεις την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και την τελική τηλεφωνική επικοινωνία που επετεύχθη με τους επικεφαλής για την παραλαβή πλήρους φακέλου με φωτοτυπίες όλων των στοιχείων και του σχεδίου του Τεχνικού προγράμματος, η θέση τους και η απάντησή τους ήταν ότι θα έρθει στο γραφείο του δήμου δικός τους εκπρόσωπος να παραλάβει τα σχετικά στοιχεία και το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2013.

Δηλαδή οι ίδιες οι μειοψηφίες με την δική τους επιλογή καθόρισαν τον χρόνο της ενημέρωσής τους που σήμερα επικαλούνται ως άρνηση ενημέρωσης και ως οργανωμένη πραξικοπηματική και μη δημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από όλα τα παραπάνω, για ποια άρνηση του προέδρου μιλάμε και σε ποια μη δημοκρατική συμπεριφορά αναφερόμαστε;» παρατηρεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


NEWSLETTER