Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 18:46

Αίτημα Μάκαρη να επεκταθεί το ωράριο των σχολικών καθαριστριών

Αίτημα Μάκαρη να επεκταθεί το ωράριο των σχολικών καθαριστριών

Να επεκταθεί το ωράριο των σχολικών καθαριστριών και να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης.

Και καλεί τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεθαύριο Δευτέρα.
Η πρόταση του κ. Μάκαρη έγινε μετά από συνάντησή του με το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συζητήθηκε το μείζον θέμα του επαρκούς καθαρισμού των σχολικών συγκροτημάτων της Καλαμάτας.
Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι “οι αυξημένες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων δεν μπορούν να καλυφθούν με τη μερική απασχόληση των καθαριστριών ΙΔΟΧ και θα πρέπει να επεκταθεί το ωράριό τους και να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με το άρθρο 5 του υπ’ αριθ. 161/Α΄/22-08-2020 και με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έγινε άλλωστε και σε αρκετούς δήμους της χώρας (π.χ. Πατρέων, Αλεξανδρούπολης και Δέλτα) και όπως είχαμε προτείνει από μηνός”.