Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 21:14

Τρίτη προσπάθεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας διά περιφοράς

Γράφτηκε από τον
Τρίτη προσπάθεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας διά περιφοράς


Τρίτη προσπάθεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας διά περιφοράς, καθώς στις δύο προηγούμενες την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση και να υποβάλουν τις τοποθετήσεις τους.
Να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή επέλεξε και πάλι την διά περιφοράς συνεδρίαση, μια απόφαση με την οποία έχουν δημόσια διαφωνήσει αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς υπάρχει η δυνατότητα των διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών ή της τηλεδιάσκεψης.
Τα θέματα που περιλαμβάνονται στη συνεδρίαση είναι τα εξής: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2020. Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο με τίτλο «Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δήμου Τριφυλίας». Εγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής και εκκαθάρισης του έργου: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Καλού Νερού». Εγκριση δαπανών για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων(Εξοχικό - Φιλιατρά - Μερολίθι Φιλιατρών - Μάτι Γαργαλιάνων). Λήψη απόφασης για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών πυροπροστασίας τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας. Εγκριση δημιουργίας ιππικής σχολής στον Δήμο Τριφυλίας.
Αντικατάσταση του 1ου μέλους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και κινητής μονάδας στον Δήμο Καλαμάτας με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (Σχ.ΑΔΣ 211/2019)». Εγκριση παραχώρησης της αίθουσας που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο στην Κοινότητα Σελλά, προκειμένου να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Σελλαίων «Η Αγία Τριάς». Επέκταση ωραρίου σχολικών καθαριστών/τριών για κάλυψη αναγκών - έγκριση σχετικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού. Περί αποδοχής χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της πράξης με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER