Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 10:29

Ο Τζαμουράνης διαψεύδει Τατούλη για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο πρώην διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης επαληθεύει με επιστολή του τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και διαψεύδει τον επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” Πέτρο Τατούλη για το θέμα των μελετών του Δημοτικού Σταδίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου οι κ. Νίκας και Τατούλης καβγάδισαν άγρια όταν ο τελευταίος υποστήριξε πως δεν εστάλησαν στην Περιφέρεια μελέτες για τη βελτίωση του Σταδίου. Ο κ. Νίκας υποστήριξε το αντίθετο και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του πρώην διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.
Χθες ο κ. Τζαμουράνης έστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι το 2014 ο Δήμος Καλαμάτας είχε υποβάλει μελέτη και αίτημα χρηματοδότησης
στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το 2017, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο κ. Τζαμουράνης, ο Δήμος Καλαμάτας ζήτησε πίσω το σχετικό φάκελο αφού το έργο δεν εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τζαμουράνη:
«Στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής (16-10-2020) δημοσιεύσατε την είδηση με τίτλο "Αγριος καβγάς Νίκα με Τατούλη" αναφορικά με το αν ο Δήμος Καλαμάτας είχε υποβάλει μελέτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.
Ως πρώην διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας επιβεβαιώνω ότι το 2014 είχε υποβληθεί από τον Δήμο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου η μελέτη με τίτλο "Αστική Ανάπλαση περιοχής Δημοτικού Σταδίου και αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του" προϋπολογισμού δαπάνης 4.975.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί απο το Ε.Π. "Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013" στο πλαίσιο του άξονα "Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Πελοποννήσου". Συνημμένα σας διαβιβάζω αντίγραφο της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης με τον πίνακα των υποβληθέντων εγγράφων, καθώς και την αίτηση επιστροφής του φακέλου της μελέτης αφού αυτή δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα».
Δείτε και διαβάστε τα σχετικά έγγραφα.