Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 12:01

Κυκλικός κόμβος στη βόρεια είσοδο της Μεσσήνης

Κυκλικός κόμβος στη βόρεια είσοδο της Μεσσήνης

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη θέση του υπάρχοντα τρισκελή στην είσοδο της Μεσσήνης, όπου συναντώνται η περιφερειακή οδός Σωτ. Πατατζή με την 7η επαρχιακή, που συνεχίζει προς Βαλύρα - Μελιγαλά.

Η παρέμβαση αυτή αναμένεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται συχνά τροχαία, αλλά και τις κυκλοφορικές συνθήκες. Επίσης, έχει ληφθεί υπόψη και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών στην οδό Σωτ. Πατατζή.
Το εν λόγω έργο ενέταξε προς χρηματοδότηση η περιφερειακή αρχή Νίκα πέρυσι τον Οκτώβριο, ενώ, σε σχέση με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκύψουν από την κατασκευή του, θετικά αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη κυκλοφοριακή οργάνωση, ο κυκλικός κόμβος “διευκολύνει την αναστροφή των κινήσεων σε όλες τις οδούς, βελτιώνει τη λειτουργία του υπάρχοντος κόμβου, ρυθμίζει την κυκλοφορία αφού έχουμε αποκλειστικά στρέφουσες κινήσεις όπου οι εμπλεκόμενοι δρόμοι έχουν διαφορετικές διευθύνσεις, και τέλος μειώνεται η ταχύτητα κυκλοφορίας στην κύρια οδό, αφού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην είσοδο του κυκλικού κόμβου”.
Ετσι, με τη δημιουργία του ισόπεδου κυκλικού κόμβου διευθετούνται οριστικά όλες οι κινήσεις (από Βαλύρα, Μεσσήνη και Καλαμάτα) του τρισκελούς κόμβου, ώστε να μην υπάρχουν εμπλεκόμενες κινήσεις και σύγχυση στις κατευθύνσεις των οδών.