Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 13:50

Μάκαρης με Σπίνο για Μικρή Μαντίνεια

Μάκαρης με Σπίνο για Μικρή Μαντίνεια

Με τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας Γιώργο Σπίνο συναντήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”.

Στη συνάντηση, όπως ενημερώνει η παράταξη Μάκαρη, συζητήθηκαν η εγκατάλειψη της Μικρής Μαντίνειας από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και η πλήρης περιφρόνηση του θεσμού των κοινοτήτων από αυτήν.
Η παράταξη Μάκαρη δηλώνει ότι πιστεύει πως: “1. Οι αλλαγές Θεοδωρικάκου που τροποποίησαν τον «Κλεισθένη» -όπως έγκαιρα είχαμε εντοπίσει- αφαίρεσαν από τις τοπικές κοινότητες αρμοδιότητες και τις κατέστησαν ουσιαστικά διακοσμητικά όργανα με μόνο εισηγητικό ρόλο. Ειδικά στον Δήμο Καλαμάτας η δημοτική αρχή, λειτουργώντας συγκεντρωτικά, υποβαθμίζει επιπλέον τις τοπικές κοινότητες, αφού δεν λαμβάνει υπόψη ούτε καν τον εισηγητικό τους ρόλο.
2. Σημαντικά ζητήματα στη Μικρή Μαντίνεια (π.χ. αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, ανάπλαση παραλιακής ζώνης, αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών και ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης) δεν προχώρησαν. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά στηρίξει τη Μικρή Μαντίνεια με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αξιοποιήσουν τις μεγάλες αναπτυξιακές της δυνατότητες”.
Και καλεί τη δημοτική αρχή “να σκύψει πάνω στα προβλήματα της Μικρής Μαντίνειας και γενικά όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας”.