Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 19:00

Καλαμάτα: Παρατάξεις ζητούν συζήτηση για το "Καλαμάτα 2021 η επανάστασή μου"

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Παρατάξεις ζητούν συζήτηση για το "Καλαμάτα 2021 η επανάστασή μου"

Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα της πρότασης "Καλαμάτα 2021 η επανάστασή μου", ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης, την ερχόμενη Δευτέρα, ζητούν με κοινό τους αίτημα οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Μαρία Οικονομάκου, Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Στο κοινό τους αίτημα οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” Μαν. Μάκαρης, “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μ. Οικονομάκου και “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μ. Αντωνόπουλος αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας κατέθεσε την πρόταση "Καλαμάτα 2021 η επανάστασή μου" στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και έκανε μάλιστα αναλυτική παρουσίαση της πρότασης αυτής στον Αθανάσιο Κανταρτζή, γενικό διευθυντή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής και τον Ιωάννη Τρίγκα, από το Τμήμα Συντονισμού με ΟΤΑ και φορείς.
Δεδομένου ότι ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην Καλαμάτα είναι μια εξόχως σημαντική ιστορική επέτειος και θα πρέπει το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη λήψη απόφασης για τον εορτασμό, εισηγούμαστε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 7 του Ν. 3852/2010 το ακόλουθο θέμα: «Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για την πρότασή της για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με τον τίτλο "Καλαμάτα 2021, η επανάστασή μου". Κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αυτού»”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER