Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 07:08

Νίκας κατηγορεί Τατούλη για "βιομηχανία προστίμων" στην υπόθεση διαχείρισης σκουπιδιών

Για "βιομηχανία προστίμων", όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, κατηγόρησε χθες την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων.

Ο δήμαρχος είπε ότι με βάση τα στοιχεία που είχε μέχρι και χθες το μεσημέρι στη διάθεσή του, το συνολικό πρόστιμο προς τους 26 δήμους της Περιφέρειας ανέρχεται σε 383.500 ευρώ.

Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε ο Π. Νίκας, προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση στην Τρίπολη με τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, στην οποία -όπως είπε- θα επιδιωχθεί και η συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

«Πρέπει να βρεθεί λύση τώρα, αλλιώς οι διαφορές μας θα λυθούν στα δικαστήρια. Οι δήμοι, έχουμε δηλώσει ότι δεν αποδεχόμαστε τα πρόστιμα» σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας -που αναρωτήθηκε:

«Μήπως ευθύνεται ο Σμυρνιώτης που η Τρίπολη είναι γεμάτη σκουπίδια; Ο Κόλλιας τι ευθύνη έχει, όταν δεν του λέει κανείς πού να πάει τα σκουπίδια του;».

Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια έλαβε την περασμένη εβδομάδα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων: «Τι θα γίνει δηλαδή με τα πρόστιμα, θα μας εξοντώσουν; Ποιος θα επιβάλλει πρόστιμα στην πολιτεία, στο υπουργείο, στην Περιφέρεια, στην αποκεντρωμένη διοίκηση που αργοπορούν απαράδεκτα; Είναι εύκολο να βρίσκεις ''την τελευταία τρύπα του ζουρνά'' και να επιρρίπτεις εκεί όλες τις ευθύνες» παρατήρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Επανέλαβε δε ότι η πολιτεία «κρατά στο ντουλάπι» 400.000.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων -«οι υπεύθυνοι της διαχείρισης αυτών των χρημάτων δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα» τόνισε καταλήγοντας ο Π. Νίκας.