Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 18:02

Καλαμάτα: Αντιδράσεις για την παρουσία Κουκούτση στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφτηκε από τον

Την αντίδραση μειοψηφιών προκάλεσε η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κουκούτση, καταδικασθέντα πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη.

Αντίδραση που οδήγησε τον Δ. Κουκούτση στην απόφαση να αποχωρήσει, για να διευκολύνει, όπως ανέφερε, τη συνεδρίαση, κάνοντας μια ειρωνική δήλωση για τους κομμουνιστές.
Στην παρέμβαση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος ρώτησε αν η δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου για την απομάκρυνση - αργία του Δ. Κουκούτση και αν απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι μόλις την Παρασκευή στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη η απόφαση του Δ.Σ. (είχε ληφθεί πριν 1,5 μήνα) και είπε πως “εμείς δεν μπορούμε να απομακρύνουμε κανέναν”.
Ο Δ. Κουκούτσης παρενέβη και ανέφερε ότι η Περιφέρεια (εννοώντας την Αποκεντρωμένη) θα αποφασίσει τι είναι νόμιμο – και πρόσθεσε πως υπάρχουν ένδικα μέσα για να διεκδικήσει τη δικαίωσή του.
Στις επικρίσεις για καθυστέρηση αποστολής της απόφασης για την αργία, ο δήμαρχος είπε ότι μόλις την Πέμπτη η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου έφτιαξε την απόφαση του Δ.Σ. για το θέμα του Δ. Κουκούτση, καθώς έχει πολλές αποφάσεις να καθαρογράψει.
Την έντονη αντίδρασή του στην παρουσία Κουκούτση εξέφρασε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος επέκρινε δριμύτατα τον δήμαρχο γιατί τον κάλεσε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του δημάρχου και προέτρεψε να μη γίνει το Συμβούλιο, μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη.
“Εκανε λάθος το γραφείο μου που τον κάλεσε, δεν θα τον είχαμε καλέσει” απάντησε ο δήμαρχος.
Ο Δ. Κουκούτσης ανέφερε ότι θα αποχωρήσει για να διευκολύνει την κατάσταση, μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη, και έκανε μια δήλωση ειρωνική και προσβλητική, παραφράζοντας δήλωση των εξόριστων κομμουνιστών.
Γ.Σ.