Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 12:44

Χαμηλοί τόνοι για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Χαμηλοί τόνοι για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η χθεσινή παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σε σχέση με αυτή σχεδόν πριν μια εβδομάδα όπου είχαν κυριαρχήσει οι εντάσεις, οι προσωπικές επιθέσεις και οι αντεγκλήσεις.

Χθες υπήρχε ηρεμία, συζήτηση σε χαμηλούς τόνους και όπως φάνηκε επί τους ουσίας υπήρχε εποικοδομητικός διάλογος. Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του δημάρχου «θέλω να σταματήσουν όλες οι αντιπαραθέσεις εδώ». Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος αυτή τη φορά λειτούργησε πυροσβεστικά όταν από συμβούλους της συμπολίτευσης πήγαν να ανέβουν λίγο οι τόνοι.
Πάντως η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε πως όταν μπορεί να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε ήρεμο κλίμα, μπορούν πιο εύκολα να γίνουν κατανοητές και εν μέρει σεβαστές οι θέσεις της κάθε πλευράς έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες. Επίσης να λυθούν παρεξηγήσεις που μπορεί να δημιουργούνται πάνω στην ένταση, και το κυριότερο να εκφράζεται ξεκάθαρα η κάθε άποψη.
Έτσι στη συζήτηση ανοίχτηκαν αρκετά θέματα τα οποία όμως συζητήθηκαν σε τελείως διαφορετικό κλίμα, πιο ήρεμο, σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Επισημάνθηκαν από το δήμαρχο τα ζητήματα με τη ΔΕΥΑΤ ο οποίος ανέφερε και πάλι τις διαγραφές που έχουν γίνει και φτάνουν τις 140.000 ευρώ, όπως και ότι στη ΔΕΥΑΤ υπήρχαν ανταλλακτικά τα οποία δεν ταιριάζουν με το δίκτυο της επιχείρησης, αλλά σε οικιακά δίκτυα.
Πάνω στο συγκεκριμένο από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως και με τη σημερινή δημοτική αρχή γίνονται διαγραφές και σημείωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Υποστήριξε και πως η σημερινή δημοτική αρχή έριξε δύο γεωτρήσεις στο δίκτυο ύδρευσης, με το δήμαρχο να απαντά πως η μια έπεσε για ένα 24ωρο και σταμάτησε ενώ συνέχισε μόνο όταν πήραν τις αναλύσεις του νερού, ενώ η δεύτερη ήταν από γεώτρηση που υδρεύει και τοπική κοινότητα. Τόνισε επίσης σε ό,τι αφορά την ΔΕΥΑΤ πως το γεγονός ότι λείπουν ρολόγια (δεν έχουν μπει σε περιοχές) είναι και θέμα πολιτικής βούλησης.
Από την πλευρά της η Μαρία Πανουσιοπούλου σημείωσε πως ο δήμος έχει μια συνέχεια και οι προηγούμενες διοικήσεις και η σημερινή παράγουν έργο. Ούτε είναι σωστό, είπε, να μέμφεστε πρόσωπα που έχουν εργαστεί για το δήμο. Άμυνά σας, είπε, πρέπει να είναι το έργο σας και όχι οι προσωπικές επιθέσεις. Ακόμη σημείωσε πως διαγραφές κάνουμε και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή, οι υπηρεσίες του Δήμου εισηγούνται και εμείς αποφασίζουμε, ψηφίζουμε με βάση τις εισηγήσεις.
Επίσης από τον κ. Μερκούρη ρωτήθηκε ο δήμαρχος τι γίνεται με το open mall της Κυπαρισσίας, με τον δήμαρχο να απαντά ότι το έχει χρεωθεί συγκεκριμένος υπάλληλος. Ο κ. Μερκούρης είπε πως ο υπάλληλος (πρώην καθώς πλέον εργάζεται σε άλλο φορέα) έχει απαντήσει εγγράφως και έχει παραδώσει τον φάκελο στην Τεχνική Υπηρεσία. Πάνω σε αυτό ο δήμαρχος απάντησε ότι αυτό που υπάρχει είναι ο φάκελος προέγκρισης.
Καταλήγοντας η όλη συζήτηση ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως από την πρώτη στιγμή έχει δεχθεί «από κάποια καθάρματα», όπως είπε, πολλές ενοχλήσεις σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. «Άργησα να προσαρμοστώ στον πολιτικό τομέα, έχω μάθει να λειτουργώ με ιδιωτικό τρόπο, όταν πρέπει να γίνει κάτι να γίνεται άμεσα. Μέρα με τη μέρα είπε γίνομαι πιο σοφός στην πολιτική και θα ρίξω τους τόνους και θα δεχθώ από εσάς την κριτική σας όπου κάνω λάθος. Θέλω να σταματήσουν όλες οι αντιπαραθέσεις εδώ», είπε κλείνοντας.

Κ.Μπ.